NHL:n topit ja flopit: Kahdeksan surmanluotia

MTV3:n toimittaja Pasi Tuominen Washingtonissa listaa viikoittain jääkiekon NHL:n onnistujat ja epäonnistujat.

1. Sam Gagner, Edmonton
Edmontonin hyökkääjä teloitti Chicagon neljällä maalilla torstaina ja täydensi lahtauksen neljällä syöttöpisteellä. Kahdeksan tehopisteen esitys oli NHL:ssä nähty viimeksi 23 vuotta sitten. Paukkuja riitti vielä lauantaillekin, kun Gagner laukoi Detroitia vastaan tehot 2+1.

2. Ilja Kovaltshuk, New Jersey
Devilsin ikioma sadan miljoonan dollarin mies on välttänyt viime kauden kaltaiset kiusalliset otsikot ja päässyt keskittymään vahvuusalueisiinsa. Takana täyden kympin viikko. Maali NY Rangersia vastaan ja sen päälle kolme kolmen tehopisteen iltaa (yhteensä 3+7=10).

3. Ray Whitney, Phoenix
Muutkin 70-luvun alussa syntyneet osaavat kuin Teemu Selänne. Keväällä 1992 NHL-debyyttinsä tehnyt 39-vuotias Whitney on ottanut tälläkin kaudella joukkueessaan (uransa seitsemännessä) isoa roolia. Hyökkääjä on seitsemässä viimeisimmässä ottelussa iskenyt yhdeksän tehopistettä (2+7).

4. Mike Fisher, Nashville
Pekka Rinteen ohella päätähti tiistain mahtavassa loppukirissä. Minnesota Wild johti päätöserässä 4-1, mutta Predators jauhoi rumilla tsemppimaaleilla voittoon. Fisher teki tasoituksen ja voittomaalin. Kadehdittu kaveri muutenkin: hän on countryn supertähden Carrie Underwoodin mies.

5. Matineaottelut
NHL ymmärsi perääntyä ja asetti Super Bowlin takia sunnuntain ottelut alkamaan jo varhain iltapäivästä. Aikaisin kiekonpudotus tapahtui jo kello 12:30. Saman teki suositumpikin ammattilaissarja, koripallon NBA. Sunnuntain kierros oli paketissa jo kolmen jälkeen iltapäivällä.

1. Craig Anderson, Ottawa
Parhaimmillaan ohittamaton muuri, huonoimmillaan kaljaliigan varaveskari. Viime aikoina esitykset ovat muistuttaneet jälkimmäistä. Ei voittoa kuuteen peliin. Huipentumana oli tiistain Boston-ottelu, jossa Anderson hörppäsi Dennis Seidenbergin punaviivalta lähteneen laukauksen.

2. Viikon koiruudet
Menneellä viikolla ei jaettu yhtään pelikieltoa, sakkoja sentään. Sakkokuningas oli Philadelphian Zac Rinaldo, joka sai 5 000 dollarin rapsut myöhästyneestä taklauksesta ja vaarallisesta kampituksesta. Erinäisistä pahanteoista muistettiin myös Columbuksen Jared Bollia sekä New Jerseyn Patrik Eliasta ja Eric Boultonia.

3. Rick Nash, Columbus
Heittopussi esitteli taas komean, tällä kertaa kuuden ottelun mittaisen tappioputken. Se katkesi hikiseen Anaheim-voittoon perjantaina. Kerran liigan maalikuninkuuden voittaneesta Nashistakaan ei ole floppikaudella ollut juuri iloa. Viimeisimmän tappiosarjan aikana vain yksi tehopiste.

4. Jussi Jokinen, Carolina
Tammikuun puolivälin piristyminen ei kantanut pitkälle. Viisi viimeistä ottelua ovat olleet taas tehoköyhiä – vain yksi syöttöpiste – vaikka ketjussa pelaavat laadukkaat nuoret Jeff Skinner ja Drayson Bowman. Joukkueen tuloskunto on kohentunut, mutta pudotuspelit jäänevät väliin.

5. Mike Knuble, Washington
Umpiluotettavana voimahyökkääjänä tunnettu Knuble on ajautunut Capitalsissa sivuraiteelle. Ei vastannut kutsuun, vaikka joukkueen kärkikolmikon (Alex Ovetshkin, Nicklas Bäckström, Mike Green) poissaollessa odotuksia oli tavallista enemmän. Pisteittä kymmenen ottelua peräkkäin.

Lue myös:

    Uusimmat