(pellillinen)
Leivo lesepaloja, kun haluat nopeasti terveellistä tuoretta "leipää". Tässä kuitupitoisessa reseptissä on käytetty runsaasti leseitä. Tuoreena lämpimänä syötynä näinkin kuitupitoinen voi olla tosi maukasta. Eikä tule heti nälkä!
- 3 dl kolmen viljan (tai kaura) leseitä
- 2 dl hiivaleipäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl anista
- 2,5 dl appelsiinituoremehua
- 2-3 rkl appelsiinimarmeladia
- ½ dl öljyä (50 g)
- pinnalle
- kolmen viljan (tai kaura-) leseitä
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää mehu, öljy ja marmeladi ja sekoita taikinaksi. Laita uuni lämpenemään ja anna taikinan turvota sen aikaa kulhossa. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja levitä tasaiseksi pellin kokoiseksi levyksi. Ripottele pinnalle runsaasti lesettä. Vedä taikinapyörällä levyyn ruudukko, jossa palat jäävät n. 7 x 7 cm:n kokoisiksi. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10 -12 min kauniin ruskeiksi. Nauti appelsiinimarmeladin kanssa.
Resepti: Arja Savela