18-vuotias MM-maalaaja nostattaa kierroksia: "Onko hän parempi kuin Ovetshkin?"

Norjan voittomaalin Tanskaa vastaan jääkiekon MM-kisoissa rysäyttänyt 18-vuotias hyökkääjä Michael Brandsegg-Nygård ihastuttaa otteillaan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Brandsegg-Nygård viimeisteli Norjan voittorysän tänään tiistaina Prahassa tahkotun A-lohkon ottelun toisessa erässä. Kirkkain norjalaistähti Mats Zuccarello vei Tanskan puolustusta hämäyssyötöllään ja Brandsegg-Nygård tälläsi hyökkäysalueen keskustasta painavan lyöntilaukauksen suoraan syötöstä yläpesään.

– Hänen viimeistelytaitonsa muistuttavat minua (Aleksandr) Ovetshkinista, vai onko hän parempi? Norjan Viaplayn kommentaattori Jörgen Klem täräytti Norjan TV 2:n mukaan.

Vaikka Brandsegg-Nygårdista povataan tulevana kesänä NHL:n ykköskierroksen varausta ja hän olisi sellainen historian ensimmäisenä norjalaiskiekkoilijana, kommentissa mahtoi olla mukana aimo annos Pohjolan lisää.

Hurjana maalipyssynä tunnettu venäläinen Ovetshkin on NHL:n kaikkien aikojen maalintekijätilastossa toisena 853 runkosarjaosumallaan. Edellä on vain Wayne Gretzky, joka painoi aikanaan 894 uunia.

Ensimmäistä miesten MM-turnaustaan tahkoava Brandsegg-Nygård on tehnyt nyt Prahassa kaksi maalia pelattuaan neljä ottelua. Hän pelasi tällä kaudella toista sesonkiaan pelejä Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla HockeyAllsvenskanissa. Nuorukainen tilastoi Mora IK:ssa kauden 41 runkosarjaotteluun 18 (8+10) tehopistettä, ja vyölle tuli lisäksi junioripelejä.

Zuccarellolta itsekritiikkiä

Norja-Suomi -ottelun kohokohdat yhdessä minuutissa 1:03
Norja kohtasi vuorokausi Tanska-ottelua ennen Suomen. Katso tästä Leijonien Norja-voiton kohokohdat minuutissa. 

Lopulta 2–0-numeroin irronnut voitto naapurimaa Tanskasta oli Norjalle arvokas. MM-turnaus oli käynnistynyt sitä ennen turskamaalta kolmella perättäisellä tappiolla.

Brandsegg-Nygårdin osuman komeasti alustanut Zuccarello totesi ottelun Tanskaa vastaan olleen tasainen, mutta jakoi itsekritiikkiä, vaikka hänellä on MM-turnauksesta kasassa jo neljä syöttöpistettä.

– En pelaa henkilökohtaisesti mielestäni kovinkaan hyvin, Minnesota Wildin NHL-tähti sanoi.

Silti:

– Voitto MM-kisoissa on aina voitto MM-kisoissa, tavalla ei väliä. Kolmannessa erässä olimme ehkä hiukan passiivisempia, mutta onnistuimme vääntämään voiton.

Tanskalla on Norjan tavoin kolme pinnaa, mutta Tanska on pelannut ottelun vähemmän eli kolme peliä.

Lue myös:

    Uusimmat