Nuori snookertähti piti maailmanlistan ykköstä pilkkanaan – maksimibreikki kirsikaksi kakun päälle: "Tuon paremmin ei voi pelata"

Maailmanlistan ykkönen Judd Trump kärsi yllätystappion snookerkauden kuudennen ranking-turnauksen, Kiinassa pelattavan Wuhan Openin välierissä. Trump hävisi isäntämaan Si Jiahuille erin 2–6.

22-vuotias kiinalaispelaaja teki jo toiseen erään komean 144 pisteen lyöntisarjan, jolla hän tasoitti ottelun 1–1:een. Neljännessä erässä Jiahui pani vieläkin paremmaksi ja taituroi uransa ensimmäisen 147 pisteen maksimibreikin.

Maailmanlistalla 13:ntena oleva Jiahui oli kohdannut Trumpin ennen tätä kuudesti ja hävinnyt kaikki kohtaamiset. Nyt Jiahui teki kolme yli sadan pisteen lyöntisarjaa ja kolme muuta yli kuusikymppistä.

– Tällä kertaa pidin pääni kylmänä Juddia vastaan. Olen hävinnyt häntä vastaan monta ottelua tehtyäni yli 60 pisteen lyöntisarjoja, joten en juuri ajatellut, että voittaisin hänet. Keskityin vain ottamaan oppia ja pelaamaan omaa peliäni, Jiahui sanoi ottelun jälkeen.

– Annan itselleni arvosanaksi yhdeksikön. Yksi numero lähtee pois turvapelin takia. Se oli yhä aika vaatimatonta, ja mielestäni se on osa-alue, jossa minulla on eniten parannettava. Pussituksissa ja muuten olen parantanut peli peliltä.

Tällä kaudella jo Shanghai Mastersin ja Saudi Arabia Mastersin nimiinsä vienyt Trump on hävinnyt kauden 32 ottelustaan vain neljä. Koko vuoden alusta lukien hän on edennyt kaikissa pelaamissaan turnauksissa vähintään puolivälieriin.

– Tämä oli paras minua vastaan pelattu suoritus, ja vieläpä selvästi. Tuon paremmin ei voi pelata, ehkä John Higginsin ja Ronnie O'Sullivanin suorituksia lukuun ottamatta. Hän pelasi kuin näytösottelussa ja nautti pelaamisesta niin kuin olisi halunnut jatkaa koko illan, Trump kehaisi Jiahuita.

– Näkemäni perusteella hän on ikäisistään ylivoimaisesti paras.

Jiahui kohtaa huomisessa finaalissa maanmiehensä  Xiao Guodongin. Jompikumpi heistä voittaa paitsi uransa ensimmäisen ranking-tittelin myös noin 167 000 euroa palkintorahaa.

Lue myös:

    Uusimmat