Nuorten joukkotappelu Koivukylän ostarilla alkoi poliisin mukaan sosiaalisesta mediasta – puukotuksia tutkitaan tapon yrityksinä

Poliisi pyysi aiemmin havaintoja helmikuun alun tapahtumista Koivukylän ostoskeskuksella, missä puukotettiin kahta alle 18-vuotiasta.

Vantaalla Koivukylän ostoskeskuksella alkuvuonna tapahtuneissa puukotuksissa oli kyse nuorten välienselvittelystä, joka sai alkunsa erimielisyydestä sosiaalisessa mediassa. Asiasta kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Särkkä.

Poliisi pyysi aiemmin havaintoja helmikuun alun tapahtumista Koivukylän ostoskeskuksella, missä puukotettiin kahta alle 18-vuotiasta. Uhreille aiheutuneet vammat olivat vakavia, mutta Särkän mukaan nuoret pääsivät pian pois sairaalasta ja ovat toipuneet tai ainakin toipumassa vammoistaan.

Särkän mukaan välienselvittelyssä oli paikalla useita kymmeniä nuoria, joista osa oli alaikäisiä ja osa täysi-ikäisiä.

– Sanailu sosiaalisessa mediassa päätyi siihen, että eri osapuolet kohtasivat. Se on sitten yltynyt tappeluksi, minkä yhteydessä kahta on puukotettu, Särkkä kertoo.

Särkän mukaan asiassa ei epäillä jengiytymistä.

– Tämä on tällaista, sanotaanko nuorten miesten nykyaikaista käyttäytymistä – some on ollut tässä aika tiukasti mukana.

Puukotuksia tutkitaan tapon yrityksinä. Toinen puukotus on poliisilla edelleen selvityksessä, toisen osalta tapon yrityksestä epäillään yli 15-vuotiasta nuorta.

– Sen lisäksi on törkeän pahoinpitelyn yrityksiä, tappeluun osallistumista ja tämmöisiä pienempiä, lievempiä rikosnimikkeitä mukana. Päänimikkeet ovat nämä kaksi tapon yritystä, Särkkä kertoo.

Lievemmissä rikosnimikkeissä on Särkän mukaan "lukuisia epäiltyjä".

Lue lisää: 

Lue myös:

    Uusimmat