Nylon Beat, yksi Suomen kaikkien aikojen suosituimmista popyhtyeistä, lopettaa menestyksekkään uransa tähän vuoteen. Viimeisen keikan kaksikko tekee showravintola Maestrossa, Helsingissä, uuden vuoden aattona.
Nylon Beat aloittaa jäähyväiskiertueen 6.12.Järvenpäästä, ja yhtye kiertää Suomea joulukuun aikana. Jäähyväiskiertueella kuullaan kappaleita koko bändin 8-vuotisen uran varrelta. Mukana on monia klassikoita, joita ei ole muutamaan vuoteen livenä kuultu, mm. Rakastuin mä looseriin, Satasen laina ja Anna mulle.
Nylon Beatin viimeinen albumi 12 apinaa on ylittänyt platinalevyn myyntirajan. Jäähyväiskiertueen keikoilla saatetaan nähdä myös vierailijoita.
- Jäähyväiskiertueesta tulee varmasti ikimuistettava, pelissä on paljon tunteita. Vedämme loppun saakka kaasu pohjassa!, kertoo Jonna.
Nylon Beat on ollut Suomen suosituimpia popyhtyeitä kahdeksan vuoden ajan. Nylon Beat on myynyt yli 450 000 albumia, tehnyt kymmeniä hittejä ja tuhansia keikkoja. Jonna ja Erin ovat myös olleet median lempilapsia, ja haastatteluja on annettu monesta aiheesta aina uskonnosta bilemieltymyksiin saakka.
Nylon Beatin perustivat 1995 silloin 16-vuotiaat Jonna Kosonen ja Erin Koivisto. Aluksi kaksikko esiintyi tanssijoiden ja taustanauhojen kanssa, mutta sittemmin heitä on tukenut huippusoittajista koottu yhtye. Tavaramerkiksi on muodostunut tyttöjen persoonallinen laulutapa sekä kursailematon tyyli, josta hyvänä esimerkkinä on single Seksi vie ja taksi tuo. Albumeista Nylon Beat (1996) ja Satasen laina (1997), Demo (2000), Extreme (2002), 12 apinaa (2003) ovat myyneet platinaa. Valehtelija (1999) on myynyt tuplaplatinaa.
Lukuisista ykköshiteistä mainittakoon mm. Rakastuin mä looseriin, Satasen laina, Viimeinen, Syntinen ja Syytön, joka julkaistiin ensin soittoäänenä tilaisuudessa, jossa yleisö sai imuroida säkeet kännyköihinsä. Läsnäolijat soittivat sitten ääniä yhtyeen kanssa - kaistapäinen ja historiallinen tapahtuma, joka pääsi Wall Street Journaliin ja Guinnessin ennätysten kirjaan.
Nylon Beatin historiaan on mahtunut muitakin värikkäitä vaiheita, joista Antti Eerola on koonnut kaksi kirjaa, tuoreimpana Valehtelijan päiväkirja (2002).
Lukuisten ehdokkuuksien jälkeen Vuoden yhtye Emma-palkinto tuli maaliskuussa 2000. Maaliskuussa 2003 Nylon Beatin tuottaja Risto Asikainen vastaanotti Vuoden tuottaja -Emman.