Nyt jysähti! Suurseura Bayern München murskattiin hurjin lukemin

Saksan jalkapallomahti Bayern München koki kovia Bundesliigassa lauantaina, kun Eintracht Frankfurt aiheutti müncheniläisvierailleen kauden ensimmäisen liigatappion. Eikä selittelyille jäänyt sijaa: Eintrachtin voittolukemat suurseurasta olivat peräti 5–1.

Bayern on hävinnyt tällä vuosituhannella vain neljä kertaa neljällä tai useammalla maalilla Bundesliigassa. Viimeksi moinen on tapahtunut marraskuussa 2019, ja tuolloinkin löylyttäjänä oli Eintracht 5–1-voitollaan.

Eintracht johti ottelua avauspuoliajan jälkeen 3–1 ja teki toisen puoliajan ensimmäisen vartin aikana vielä kaksi maalia lisää.

Edellisen kerran Bayerniä vastaan on Bundesliigassa taottu viisi maalia ensimmäisen 60 minuutin aikana vuonna 1975 – jolloin asialla oli mikäpä muu seura kuin Eintracht Frankfurt (6–0-voitto tuolloin).

Eintrachtin kotivahvuutta on saanut tänä syksynä todistaa myös HJK, joka hävisi Frankfurtissa lokakuussa Konferenssiliigan ottelun 0–6.

Bayernin shokkitappio saattaa avata etumatkaa suomalaismaalivahti Lukas Hradeckyn seuralle Leverkusenille.

Tappiotta kauden 13 ensimmäistä liigapeliään pelannut Leverkusen kohtaa sunnuntaina Stuttgartin ja voitolla ero sarjakakkoseen Bayerniin kasvaisi kuuteen pisteeseen. Stuttgart on sarjassa kolmantena, ja se on sunnuntain ottelussa kotijoukkue.

Bundesliigan toisen suomalaispelaajan Fredrik Jensenin Augsburg hävisi Werder Bremenille 0–2. Jensen oli jälleen Augsburgin avauksessa, ja hän tuli vaihtoon 86. minuutilla. Augsburg on sarjassa yhdeksäntenä.