Nyt leivotaan – mausta muffinit makeisilla

Valkosuklaa-mustikkamuffinit
Julkaistu 09.11.2009 14:11(Päivitetty 30.09.2010 16:18)

Muffinien maustamisessa saa ja kannattaa käyttää mielikuvitusta. Yhdistele rohkeasti marjoja, hedelmiä ja makeisia! Lisää taikinaan Pätkiksen paloja tai luraus lakritsikastiketta ja kuorruta muffinit tumman suklaan sijaan valkosuklaalla!

Leivo viileän syyspäivän piristykseksi pellillinen Akin herkkumuffineja. Mehevät leivonnaiset maistuvat parhaalta tuoreena.

Pätkismuffinit

Pätkismuffinit

1 ps (140 g) minipätkiksiä (Fazer)
3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g leivontamargariinia tai voita
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta (tummaa)
2 tl Pirkka leivinjauhetta
1 tl Pirkka vanilliinisokeria
1 3/4 dl maitoa

Lisäksi:
12 Amerikan muffinivuokaa

Paloittele Pätkikset kolmeen osaan.

Vaahdota munat ja sokeri. Sulata rasva ja lisää se hieman jäähtyneenä taikinaan.

Sekoita jauhot, kaakao- ja leivinjauhe, vanilliinisokeri sekä pätkikset keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteessa 20-25 minuuttia.

Valkosuklaa-mustikkamuffinit

Valkosuklaa-mustikkamuffinit

225 g Pirkka leivontamargariinia
2 dl sokeria
3 Pirkka Parhaat kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl maitoa
3 dl (150 g) Pirkka mustikoita (pakaste)
50 g valkoista leivontasuklaata

Kuorrutus:
150 g valkoista leivontasuklaata

Lisäksi:
16 kpl Pirkka Amerikan muffinivuokaa

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää maito, mustikat ja rouhittu valkosuklaa taikinaan ja sekoita nopeasti. Jos käytät pakastemustikoita, lisää ne jäisinä. Jaa taikina muffinivuokiin.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Sulata valkosuklaa mikrossa. Valuta suklaata jäähtyneiden muffinien päälle. Koristele halutessasi koristerakeilla.

Lakritsi-suklaamuffinit

Lakritsi-suklaamuffinit

2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl juoksevaa margariinia
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl Pirkka lakritsikastiketta (putkilo)

Lisäksi:
8 Pirkka American muffinivuokaa

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen lakritsikastikkeen kanssa.

Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Koristele halutessasi muffinien pinta lakritsikastikkeella.

Kinuski-puolukkamuffinit

Kinuski-puolukkamuffinit

2 kanamunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl Pirkka juoksevaa margariinia
2 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl ruisjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 dl puolukoita (pakaste)

Kuorrutus:
3/4 dl Pirkka kinuskikastiketta
noin 1 1/2 dl tomusokeria

Lisäksi:
12 American muffinivuokaa

Vaahdota munat ja sokeri. Kaada joukkoon rasva. Lisää taikinaan maito vuorotellen keskenään sekoitettujen jauhojen ja leivinjauheen kanssa. Lisää lopuksi puolukat.

Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteessa noin 20 minuuttia uunin keskitasolla.

Sekoita kinuskikastike ja tomusokeri keskenään. Jos seos tuntuu löysältä, lisäätomusokerin määrää. Lusikoi kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle. Koristele halutessasi jäisillä puolukoilla.

Kuvat: Ruokakesko Oy

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle