Liverpool nousi kahdesti Valioliigan kärkitaistossa – nyt ovat Erik ten Hag ja Manchester United syvällä

Kotijoukkue Arsenal johti jalkapallon Englannin Valioliigan kärkikamppailua Liverpoolia vastaan kahteen otteeseen, mutta lopputuloksena oli 2–2-tasapeli.

Tuloksen myötä Manchester City on Valioliigan kärjessä pisteen erolla Liverpooliin. Kolmospaikalla majaileva Arsenal on jäänyt Citystä viisi pistettä.

Vahvan avauspuoliajan pelannut Arsenal karkasi yhdeksännellä minuutilla kotijohtoon Bukayo Sakan lauottua pallon tyylikkään harhautuksen jälkeen verkon perukoille. Saka palasi peleihin pienen loukkaantumisensa jälkeen.

Yhdeksän minuuttia myöhemmin Virgil van Dijk pukkasi kulmapotkutilanteessa Liverpoolin tasoituksen.

Mikel Merino pukkasi Arsenalin avauspuoliajan lopussa 2–1-johtoon Declan Ricen antamasta vapaapotkusta. Toisella puoliajalla järkevästi pelannut Liverpool nousi kuitenkin vielä kerran, sillä Mohamed Salah laukoi tasoituksen 81. minuutilla.

Ottelun lopussa Arsenal sai pallon Liverpoolin maaliin, mutta peli oli vihelletty poikki rikkeen merkiksi. Arsenalin pelaajissa päätös herätti hämmästystä.

Jo valmiiksi loukkaantumisista kärsinyt Arsenalin miehistö koki uuden takaiskun, sillä Gabriel Magalhaes ja Jurrien Timber tulivat toisella puoliajalla loukkaantumisten takia vaihtoon.

Manchester Unitedilla vaikeaa

Manchester Unitedin vaikeudet jatkuivat, kun West Ham juhli 2–1-kotivoittoa Erik ten Hagin valmentamasta miehistöstä. Samalla paineet hollantilaisluotsin ympärillä eivät ainakaan helpottuneet.

Manchesteriläisjätillä oli avauspuoliajalla muutama loistopaikka, mutta joukkue ei saanut palloa maaliin. West Hamin päävalmentaja Julen Lopetegui reagoi omiensa avauspuoliajan otteisiin tekemällä tauolla kolme pelaajavaihtoa.

Ottelun 74. minuutilla kotijoukkueen Crysencio Summerville liukui kamppailun avausmaalin. Seitsemän minuuttia myöhemmin Casemiro pukkasi Manchester Unitedin tasoituksen. Lisäajalla West Ham sai rangaistuspotkun, josta Jarrod Bowen laukoi loppunumerot.

Tappio oli manchesteriläisryhmälle tämän kauden Valioliigassa neljäs. Ten Hagin suojatit ovat keränneet yhdeksästä liigaottelustaan 11 pistettä ja ovat 14. sijalla. Kaikki kilpailut mukaan lukien Manchester United on voittanut kahdeksasta tuoreimmasta pelistään vain yhden.

Chelsea ja Palaca voittoihin

Chelsea juhli 2–1-kotivoittoa Newcastlesta.

Chelsean ykköshahmo oli jälleen kerran Cole Palmer, joka laukoi voittomaalin toisen puoliajan alussa. Avauspuoliajalla Nicolas Jackson vei Chelsean johtoon ja Alexander Isak toi Newcastlen maalin edestä tasoihin. Palmer on viimeistellyt tämän kauden Valioliigassa seitsemän ja Jackson kuusi maalia.

Paineet kasvavat myös Newcastlen päävalmentajan Eddie Howen hartioilla, sillä joukkue on jäänyt ilman voittoa viidessä tuoreimmassa liigaottelussaan.

Crystal Palace otti liigakauden avausvoittonsa, kun se kukisti Tottenhamin 1–0. Jean-Philippe Mateta viimeisteli kotijoukkueen maalin runsaan puolen tunnin kohdalla.