Nyt pyryttää! Lumitykki ampuu yön ja keskiviikon aikana jopa 20 senttiä – ja sitten saapuu toinen myräkkä

Kohta osassa maata sataa lunta ja paljon, kun kaksi lumipyryä iskee Suomeen, kertoo Foreca

Tällä viikolla kaksi lumipyryä liikkuu Suomen yli itään ja osassa maata lunta kertyykin runsaasti. 

Lunta tuiskuttaa laajalti eri puolilla maata, mutta tiistain ja keskiviikon aikana iskevän ensimmäisen lumipyryn suurimpia lumikertymiä ennustetaan eteläiseen Suomeen. Siellä lunta voi tulla paikoin jopa 15–20 senttimetriä.

Myös länteen, maan keskiosaan ja Perämeren rannikolle on ennustettu monin paikoin yli 10 senttimetrin lumikertymiä. 

Kun lumipyryyn yhdistää tiedoksi sen, että julkinen liikenne on pitkälti seisahduksissa lakon takia keskiviikkona, etenkin pääkaupunkiseudulle voi odottaa melkoista autoiluaamua.

Loppuviikosta eniten saattaa pyryttää maan keskiosassa. Foreca kertoo, että perjantaiksi ja lauantaiksi on luvassa toinen lumipyry ja sen myötä keskiosassa maata saatetaan saada lunta jopa 20 senttimetriä. 

Tämän myräkän yhteydessä osa sateista voi etelässä ja paikoin idässä olla silkkaa vettä. 

Luvassa vaihtelevan verran pakkasta

Lumisadealue leviää maan lounaisosista yön aikana kohti itää, kertoo STT:lle Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Pia Isolähteenmäki.

Keskiviikkoaamuna lumisadealue ulottuu Uudeltamaalta Pohjois-Pohjanmaalle. Eniten lunta sataa päivän aikana maan etelä- ja kaakkoisosiin, joissa lunta voi tulla paikoitellen yli kymmenen senttiä.

Isolähteenmäen mukaan pakkasta on 5–15 astetta. Aivan maan pohjoisosissa ja itärajalla pakkasta voi olla päivän aikana 20–25 astetta.

Ajokeli huonontuu

Ajokieli huonontuu viikon mittaan eri puolilla maata.  STT:n mukaan ajokeli voi olla erittäin huono Uudellamaalla ja maan kaakkoisosissa lumisateen vuoksi.

Lisäksi kun lunta sataa jäisille jalkakäytäville, kannattaa jalankulkijoidenkin olla varovaisia. 

Lue myös:

    Uusimmat