Nyt ropisi maailmancup-pisteitä – suomalaiselta ampumahiihtäjältä ylivoimaisesti uran paras kisa

Ampumahiihdon miesten maailmancup Saksan Ruhpoldingissa jatkui lauantaina miesten pikakilpailulla, suomalaisittain yllättävänkin hyvin. Otto Invenius ylsi cup-uransa toiseksi parhaimpaan sijoitukseen, ja Heikki Laitinen otti uran ensimmäiset cup-pisteet.

Invenius selvitti kisan yhdellä sakolla ja oli 21:s, reilun minuutin kisan voittaneelle Norjan Vetle Sjåstad Christiansenille hävinneenä. Laitinen ampui puhtaasti ja oli 24:s. Inveniuksen, 23, paras cup-sijoitus on viime kaudelta, kun hän oli 12:s Holmenkollenin sprintissä.

– Kauden paras sijoitus ja huippuammunta. Olen kyllä tyytyväinen ja voin luvata, että lisää on tulossa, Invenius kommentoi tiedotteessa.

Kauden ensimmäisen henkilökohtaisen cup-kisansa kilpailleen Laitisen, 29, aiempi paras cup-suoritus oli 47:s sija viime kaudelta Hochfilzenin takaa-ajosta. Nyt uran cup-pistesaldo aukesi hienosti 17 pisteellä.

– Nolla-ammunta ja tasaisen hyvä hiihto johtivat onnistumiseen. Olen tyytyväinen uran parhaaseen sijoitukseen, Laitinen iloitsi.

Olli Hiidensalo ja Arttu Heikkinen ampuivat kumpikin kolme sakkoa. Hiidensalo oli 78:s ja Heikkinen 91:s.

Lue myös:

    Uusimmat