Nyt se ratkesi: Gareth Southgate jättää Englannin maajoukkueen

Gareth Southgate on jättänyt tehtävänsä Englannin päävalmentajana kahdeksan vuoden jälkeen.

Southgate ilmoitti päätöksestään Englannin jalkapalloliiton FA:n sivuilla vain muutama päivä sen jälkeen, kun joukkue oli hävinnyt Espanjalle EM-kisojen finaalissa.

 

53-vuotias Southgate jättää maajoukkueen johdettuaan Englannin peräkkäisiin EM-lopputurnauksiin sekä MM-kisojen välieriin ja puolivälieriin viimeisen kahdeksan vuoden aikana.

Tämän turnauksen aikana on kuitenkin käyty jatkuvaa keskustelua siitä, että Southgate jättäisi pestinsä, vaikka lehtitietojen mukaan FA toivoi hänen jatkavan aina vuoden 2026 MM-kisoihin saakka.

Southgaten sopimus olisi ulottunut joulukuuhun saakka. Hän kuitenkin ilmoitti tiistai-iltapäivänä jättävänsä tehtävän.

– Ylpeänä englantilaisena minulle on ollut elämäni kunnia pelata Englannille ja valmentaa Englantia. Se on merkinnyt minulle kaikkea, ja olen antanut kaikkeni, Southgate kommentoi FA:n sivuilla.

– Mutta nyt on muutoksen ja uuden luvun aika. Sunnuntain finaali Berliinissä Espanjaa vastaan oli viimeinen pelini Englannin valmentajana.

Southgate ei onnistunut tuomaan Englannille sen ensimmäistä arvokisapokaalia sitten vuoden 1966 maailmanmestaruuden. Lähellä kuitenkin käytiin.

– Vuoden 1966 jälkeisissä 25 turnauksessa ennen Garethin siirtymistä vastuuseen olimme voittaneet seitsemän pudotuspeliottelua. Hänen neljässä turnauksessaan olemme voittaneet yhdeksän. Hän on siis kahdeksan vuoden aikana voittanut enemmän todella tärkeitä pelejä kuin 50 edellisen vuoden aikana, FA:n toimitusjohtaja Mark Bullingham kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat