O.C.-sarjan tekijöiltä yllättävä paljastus – päätähden kyllästyminen teinidraamaan peitettiin erikoisella tavalla: "Meidän oli otettava se huomioon luovasti"

Adam Brodyn roolihahmolle Seth Cohenille käsikirjoitettiin myöhemmille tuotantokausille tapa, joka selitti hänen apaattisuuttaan sarjassa. 

Teinidraamasarja O.C. innosti nuoria ympäri maailman vuosituhannen alussa vuosina 2003-2007, ja sen päätähdistä tuli laajalti ihailtuja nuorisoidoleita. Yhtä sarjan päähenkilöistä, Seth Cohenia, tähditti Adam Brody.

Sarjan käsikirjoittajat tekivät hiljattain yllättävän paljastuksen liittyen Brodyn roolihahmoon. Tuoreessa, sarjasta kertovassa kirjassa Welcome To The O.C.: An Oral History kerrotaan käsikirjoittajien päättäneen Seth Cohenin alkavan polttaa pilveä myöhemmillä tuotantokausilla, jotta tuotanto pystyi peittämään sen, kuinka kyllästynyt Brody oli esiintymään sarjassa. Asian vahvistaa sarjan luoja John Schwartz.

– Brody vain muutti esitystapaansa ja panostustaan siihen. Hänen tyylinsä muuttui niin paljon, joten meistä tuntui, että meidän oli otettava se huomioon luovasti. Mietimme, että miten selitämme hänen vaisuutensa ruudussa, Schwartz kertoo. 

Kannabiksen polttamisen yksi sivuvaikutuksista tiettävästi on se, että se saattaa tehdä käyttäjänsä hyvinkin flegmaattiseksi. 

Brody on itsekin myöntänyt avoimesti sen, ettei ollut lainkaan innoissaan sarjassa mukana olemisesta ensimmäisen tuotantokauden jälkeen. 

– Luulen, että annoin vastenmielisyyteni myöhempiä jaksoja kohtaan tulla julki. En peitellyt sitä lainkaan, ja olen varma, että pilkkasin sitä avoimesti hieman. En siis ole siitä ylpeä. 

Näyttelijä kuitenkin painottaa olleensa kertomansa mukaan aina kohtelias kuvauspaikoilla kaikkia tuotannon jäseniä kohtaan. Hän kuitenkin on myöntänyt epäammattimaisuutensa muun muassa sen suhteen, että oli kieltäytynyt lukemasta käsikirjoituksia kohtauksista, joissa hänen oma roolihahmonsa ei ollut mukana.  

Brodyn mukaan työskentely sarjan ensimmäisellä kaudella oli ollut hänen mielestään huomattavasti innostavampaa. Hän on kuvaillut ensimmäisen tuotantokauden olleen hyvin erilainen myöhempiin verrattuna. 

– Jos laatu olisi ollut yhtä hyvä, kuin ensimmäisellä kaudella, olisin varmasti ollut paljon sitoutuneempi. 

Muita O.C.:n päänäyttelijöitä olivat Mischa Barton, Benjamin McKenzie sekä Rachel Bilson.

Lähde: AV Club

Lue myös:

    Uusimmat