Odotettu oikeudenkäynti käynnistyi – Manchester Cityä uhkaa jopa Valioliigasta poistaminen

Real Madridilla jättihaastava polku uudistetussa Mestarien liigassa – "Ilkeät kielet sanovat" 2:30
Manchester City aloittaa eurotaipaleensa keskiviikkona kevään 2023 finaaliuusinnalla – tästä uudessa Mestarien liigassa on kysymys

Jalkapallon Englannin Valioliigan viime vuosien hallitsijaa Manchester Cityä uhkaa jopa poistaminen liigasta, jos seura tuomitaan väitetyistä rikkeistään liigan taloussääntöjä kohtaan. 

Englannissa "vuosisadan oikeusjutuksi" tituleerattu Cityn tapauksen käsittely alkoi maanantaina kuulemisilla. Päätös asiasta saataneen vasta ensi vuoden puolella.

Cityä syytetään kaikkiaan 115 rikkeestä. Niistä 80 tapahtui vuosina 2009–18. Loput 35 koskevat seuran väitettyä yhteistyöhaluttomuutta tutkinnassa vuosina 2018–23. City on kiistänyt kaikki syytteet ja vakuuttanut voivansa puhdistaa maineensa "kiistattomilla todisteilla".

Viime vuonna Valioliigassa jaettiin pisterangaistuksia talousrikkeistä Evertonille ja Nottinghamille. Jos City todetaan syylliseksi, seurauksena voi olla pistemenetyksiä tai jopa potkut liigasta, jonka seura on voittanut neljällä viime kaudella ja kaikkiaan kuusi kertaa seitsemän viime kauden aikana.

Lue myös:

    Uusimmat