Ohjaaja Tuukka Temonen täräyttää suoran mielipiteensä elokuvalippujen hinnoista

Pian valkokankaalle saapuvan Vares X -elokuvan ohjaajalla Tuukka Temosella on selkeä mielipide elokuvalippujen hinnoista.

Ohjaaja Tuukka Temonen ja näyttelijä Leo Sjöman vierailivat lauantaina Huomenta Suomen haastattelussa uuden, keskiviikkona 23. lokakuuta ensi-iltansa saavan Vares X -elokuvan tiimoilta. Kyseessä on Temosen ensimmäinen Vares-ohjaus, ja Sjöman puolestaan tekee elokuvassa debyyttinsä yksityisetsivä Jussi Vareksen roolissa.

Vares X:n lisäksi haastattelussa keskusteltiin muun muassa Temosen ja Sjömanin muista ajankohtaisista projekteista sekä uutuuselokuvista, joita he ovat viime aikoina nähneet tai aikovat mennä katsomaan. Temonen kertoi, että hän ja hänen vaimonsa Olga Temonen olivat käyneet edellispäivänä elokuvateatterissa katsomassa The Substance -elokuvan.

Ylistäviä arvioita saanut, Hollywood-tähti Demi Mooren tähdittämä The Substance kertoo ikuisen nuoruuden ja kauneuden tavoittelemisesta. Verinen ja väkivaltainen body horror -elokuva palkittiin Cannesin elokuvajuhlilla parhaasta käsikirjoituksesta.

Temosen mielipide elokuvasta poikkeaa ylistävistä arvosteluista.

– Se on ällöttävä. Mielestäni on erikoista, että kaikki pitävät siitä hirveästi. Mitä se kertoo ihmisistä, joiden mielestä se on hyvä? Miten tästä nauttii? Se oli ällöttävä ja inhottava, hän sanoi.

Temonen kertoi käyneensä katsomassa elokuvan salissa, joka oli muun muassa varustettu säädettävillä penkeillä ja tilavammilla paikoilla. Vaikka itse sali oli hänen mukaansa upea kokemus, antaa hän kritiikkiä hinnalle, jonka sinne pääsemisestä saa pulittaa.

– Päivänäytöksestä 20 euroa on liikaa. Samalla 20 eurolla saa (suoratoistopalvelun) kuukausitilauksen, ja sen takia elokuva-alan pitää pystyä muuttumaan jotenkin. Ei se voi maksaa noin paljoa, se on aivan liikaa elokuvalipusta. 

Näet koko haastattelun yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat