Oku Luukkainen avoimena isättömyydestään: "Tämä voi kuulostaa todella lohduttomalta"

Oku Luukkainen on elänyt elämänsä ilman isää.

Sunnuntaina 12. marraskuuta radiojuontaja Oku Luukkainen vieraili Huomenta Suomessa kertomassa omasta elämästään ilman isää.

Luukkainen on elänyt elämänsä isättömänä, yksinhuoltajaäidin lapsena. Luukkaisen mukaan hänen perheessään asiasta ei ole vaiettu, vaan äidin kanssa on avoimesti käsitelty sitä asiaa, ettei isä omasta tahdostaan tule olemaan läsnä Luukkaisen elämässä.

– Yksi semmoinen lause, mikä minulle merkkaa tosi paljon, ja tämä voi kuulostaa todella lohduttomalta vaikkei se missään nimessä ole sitä, on kun äitini sanoi minulle, että "sä olet maailman paras vahinko". Omalla tavallaan se kiteyttää minulle myös aika paljon niitä omia lähtökohtia ja fiiliksiä. Olen lapsuudessa todella tuntenut näin, että minulla on kaikki hyvin, itseasiassa maailman parhaiten, vaikka lähtökohta on tuollainen. 

Radiojuontaja muisteli kuitenkin yhtä hetkeä, joka tämän asian osalta oli aikoinaan Luukkaiselle lohduton. Lapsena hän oli kerran kysynyt äidiltään, oliko tämä ollut koskaan oikeudessa, sillä aiheesta oli puhuttu koulussa. Tuolloin Luukkaisen äiti kertoi lapselleen olleensa, sillä isyys oli aikoinaan todettava oikeuden kautta. 

– Hän ei ole halunnut myöntää isyyttään, mutta sitähän ei omalla tavallaan pääse karkuun, ja oikeudessa hänet sitten todettiin. Se oli sellainen hetki, joka jäi lapsen mieleen aika semmoisena vakavana. 

Isänpäivätkään eivät olleet Luukkaiselle hänen kertomansa mukaan lapsena erityisen vaikeita, sillä kun vaikka koulussa askarreltiin isille kortteja, teki hän mieluusti kortin tärkeälle papalleen. Luukkaisen mukaan myös kaverit koulussa olivat aina ymmärtäväisiä asiaa kohtaan, eikä hän kokenut siitä erityistä ahdistusta. 

– Omassa elämässä on ollut rakkautta ja turvaa ympärillä, niin se on omalla tavallaan myös tätä asiaa (auttanut), se ei ole ollut ongelma. Ne ovat mielestäni ne tärkeimmät asiat, mitä lapsi kaipaa. 

Katso Oku Luukkaisen haastattelu kokonaisuudessaan yllä olevalta videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat