Oletko valmis menemään kihloihin? Näistä asioista tiedät

kihlaus kihloihin sormus kihlasormus
Kihlausta ei kannata kiirehtiä.Shutterstock
Julkaistu 20.08.2017 20:01

MTV LIFESTYLE

Kihlauksen kanssa ei kannata kiirehtiä. Ennen pysyvää sitoutumista kannattaa varmistaa, kuinka hyvin suhde kestää erilaisia koettelemuksia.

Mitä enemmän olette kokeneet yhdessä, sitä varmemmin parisuhde pysyy lujana pitkään. Siksi ei kannata kiirehtiä kohti avioliittoa, ellei ole kokenut yhdessä isojakin asioita.

Parisuhdeterapeutti Rebecca Hendrix kehottaa Women's Healthissa käymään parisuhteessa läpi ainakin seuraavat asiat ennen kihlausta.

1. Iso riita

Vaikka olisitte vain harvoin eri mieltä asioista, riitoja ei voi välttää loputtomiin. Isomman riidan kohdalla saattaa tulla yllätyksenä se, miten kumppanisi suhtautuu erimielisyyksiin.

Jos toinen reagoi riitoihin mykkäkoululla samalla kun toinen haluaisi käsitellä asian heti pois päiväjärjestyksestä, voi tulla ongelmia. Mitä paremmin tunnette toistenne tavat käyttäytyä riitatilanteissa, sen paremmin pystytte selviämään konflikteista.

2. Kriisistä selviytyminen

Elämä on täynnä haasteita ja niitä tulee vastaan myös avioliitossa. Siksi on tärkeää tietää, että kumppanisi on tukenasi silloin, kun sitä eniten tarvitset.

Oli kyse sitten työhön liittyvistä haasteista, lemmikin sairastumisesta tai läheisen kuolemasta, tarvitset kaiken mahdollisen tuen. Jos kumppanisi ei ole valmis seisomaan rinnallasi vaikeana hetkenä, hän ei välttämättä ole siihen valmis tulevaisuudessakaan.

3. Tutustukaa toistenne sukulaisiin

Mitä paremmin tunnet kumppanisi perheen, sitä paremmin tiedät, kuinka tulet heidän kanssaan toimeen. On myös hyvä tietää, kuinka paljon haluatte viettää aikaa sukulaisten parissa.

Jos toinen teistä nauttii viikottaisista vierailuista äitinsä luona ja itse pysyttelisit mieluiten mahdollisimman kaukana heistä, tästä voi muodostua ongelmia jatkossa.

4. Puhukaa rahasta

Rahariidoista voi tulla iso ongelma parisuhteessa, mikäli ette ole samaa mieltä raha-asioista. Vaikka suhteen alkuvaiheessa toisen rahankäyttö ei tuntuisi merkitykselliseltä asialta, yhteisessä taloudessa aiheesta voi tulla suuriakin erimielisyyksiä. Päättäkää etukäteen, miten aiotte järjestää yhteisen taloutenne raha-asiat.

5. Puhukaa seksistä

Vaikka seksielämänne kukoistaisi suhteen alkuhuumassa, se ei välttämättä kestä ikuisesti. Jos seksistä ei voi puhua avoimesti kumppanin kanssa, myöhemmin voi tulla ongelmia. Mitä paremmin tiedätte toistenne toiveet ja ajatukset, sitä antoisampaa rakkauselämänne on.

6. Asukaa yhdessä

Yhdessä asumista kannattaa harjoitella ennen avioliittoa. Kun tunnette toistenne tavat ja tiedätte, millaista yhteinen arki tulee olemaan, ei avioliitossa pääse tulemaan liian suuria yllätyksiä.

7. Eläkää kuin olisitte jo naimisissa

Kokeilkaa sitoutua toisiinne kuin olisitte naimisissa. Selvittäkää millaisia asioita haluatte tehdä yhdessä: jos rakastatte matkustamista, lomailkaa yhdessä, jotta näette millaisen matkakumppanin kanssa vietätte loppuelämänne. Jos jompikumpi haluaa matkustella jatkossakin mieluummin oman kaveriporukkansa kanssa, varmistakaa että se sopii teille molemmille.

Lähde: Women's Healthi

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Tuoreimmat aiheesta

Rakkaus