Olympiajuoksija hengenvaarassa – palopaikalla ollut poliisi paljasti, mistä riita poikaystävän kanssa johtui

Ugandalainen kestävyysjuoksija Rebecca Cheptegei on kriittisessä tilassa saatuaan vakavat palovammat riideltyään poikaystävänsä kanssa viime sunnuntaina Keniassa. Poliisin mukaan tapauksen taustalla on erimielisyydet tontista ja sillä sijaitsevasta talosta. 

Paikallinen poliisi epäilee, että kenialainen poikaystävä Dickson Ndiema oli valellut Cheptegein polttoaineella ja sytyttänyt hänet tuleen Trans-Nzoian piirikunnassa.

Poliisin mukaan Cheptegein vartalosta ainakin 75 prosenttia kärsi palovammoja, ja myös Ndiema poltti itseään pahasti. Molemmat ovat sairaalahoidossa, Cheptegein tila on kriittinen. Maanantaina kaksikko siirrettiin erikoishoitoon toiseen sairaalaan.   

Cheptegeillä on Endebessissä talo, jota hän käyttää harjoitellessaan Keniassa. Poliisin mukaan Cheptegei oli ollut kahden lapsensa kanssa kirkossa sunnuntaina, ja kun he olivat palanneet kotiin klo 14 tienoilla, Ndiema oli syyllistynyt epäiltyyn hirmutekoon. 

Pariskunta oli paikallisen poliisikomentajan Jeremieh Ole Kosiomin mukaan riidellyt talosta ja tontista, jolla se sijaitsee. Joku oli kuullut heidän kinastelevan talon ulkopuolella.  

Kosiom kertoo, että naapurit saivat tulen aisoihin, minkä jälkeen he kuljettivat palovammapotilaat sairaalaan.  

Palopaikalta löytyi ainakin viiden litran polttoainekanisteri sekä palanut puhelin, jonka uskotaan olleen Cheptegein. 

Cheptegein vanhempien mukaan juoksija osti kyseisen tontin ja rakennutti siihen talon, jotta hän pystyisi harjoittelemaan paremmin Keniassa. 

Cheptegei sijoittui Pariisin olympiamaratonilla 44. sijalle.

Lue myös:

    Uusimmat