Oma isä murhasi lapsitähti Judith Barsin 36 vuotta sitten – ensimmäinen tv-rooli heijasteli karmealla tavalla tytön kohtaloa

Judith Barsi menehtyi 36 vuotta sitten perhesurman uhrina. 

Lapsitähti Judith Barsin kuolemasta tulee torstaina 25. heinäkuuta kuluneeksi 36 vuotta. Judith menehtyi perhesurman uhrina vuonna 1988 ollessaan vain 10-vuotias.

Judith otti ensiaskeleensa esiintymisen ja näyttelemisen parissa ollessaan vasta pikkulapsi. Tytön kuvaillaan olleen luonnonlahjakkuus, jonka vuoksi hän saikin nopeasti töitä viihdealalta. Aluksi Judith esiintyi mainoksissa, ja pian hän jo sai mainosesiintymisten rinnalle rooleja tv-sarjoista sekä elokuvista. 

Judith osoitti lupaavia näyttelijänkykyjä alusta alkaen ja tienasi töillään vanhempiaan enemmän rahaa. 

Judithin ensimmäinen tv-rooli nähtiin Murha vai painajainen -minisarjassa vuonna 1984. Judith esitti sarjassa tyttöä, joka joutui oman isänsä murhaamaksi. Aivan kuten Judithkin.

Yksi Judithin uran alkuvaiheen merkittävimmistä rooleista oli Hämärän rajamailla -sarjassa, jossa hän esitti yhden jakson verran Marie-nimistä tyttöä. Judith oli tuolloin 5-vuotias. 

Judith nähtiin uransa aikana myös lukuisissa muissa sarjoissa ja elokuvissa, kuten Lemmenlaiva, Tappajahain kosto, Remington Steele - huijari vai herrasmies ja Tiikerinsilmä

Vaikka Judith esiintyi elämänsä aikana lukuisissa mainoksissa, tv-sarjoissa sekä elokuvissa, tunnetaan hänet parhaiten ääninäyttelijäntöistään. Judith ääninäytteli Alli-dinosaurusta vuoden 1988 animaatioelokuvassa Maa aikojen alussa sekä Anne-Marie-orpolasta vuoden 1989 animaatioelokuvassa Kaikenkarvainen Charlie. Molemmat elokuvat julkaistiin vasta Judithin kuoleman jälkeen.

Järkyttävät kotiolot

Lahjakkuudellaan ihastuttanut Judith kasvoi karuissa kotioloissa. Hänen isänsä József Barsi oli alkoholisti, joka pahoinpiteli ja uhkaili sekä Judithia että tytön äitiä Mariaa.

Judith ja hänen äitinsä Maria kohtasivat József-isän taholta väkivaltaa ja tappouhkauksia, ja Maria teki pahoinpitelyistä sekä uhkauksista rikosilmoituksen vuonna 1986. Poliisi ei kuitenkaan löytänyt näkyviä todisteita pahoinpitelyistä, ja lopulta Maria kieltäytyi nostamasta syytettä.

Lähteiden mukaan József lopetti juomisen vaimonsa tekemän rikosilmoituksen jälkeen. Korkin kiinni laittaminen ei kuitenkaan katkaissut perheväkivaltaa.

Perheen läheiset ovat kertoneet medialle, että Judith sanoi pelkäävänsä kotiin menemistä. Läheisten mukaan tyttö oireili stressiään muun muassa repimällä silmäripsiään.

Toukokuussa 1988 Judith sai hysteerisen kohtauksen agenttinsa Ruth Hansenin edessä. Tuolloin Hansenille valkeni Judithin tilanteen vakavuus, ja hän kehotti Mariaa viemään tyttärensä psykologin pakeille.

Lähteiden mukaan psykologi huolestui tytöstä, ja asia saatettiin myös lastensuojelun tietoon. 

Lastensuojelu astui kuitenkin takavasemmalle Judithin tapauksesta jo kesäkuussa 1988, kun Judithin äiti kertoi viranomaisille vuokranneensa asunnon Los Angelesin Panorama Citystä. Lähteiden mukaan Marian suunnitelmana oli viettää Judithin kanssa päivät Panorama Cityn asunnossa ja palata yöksi perheen kotiin West Hillsiin. 

Mariaa oli kannustettu eroamaan Józsefista, mutta hän epäröi.

Kuolema

Judith, Maria ja József löydettiin kuolleina kotoaan Los Angelesin West Hillsistä 27. heinäkuuta vuonna 1988. József oli ampunut Judithin ja Marian ja sytyttänyt näiden ruumiit palamaan. Hirmutekonsa jälkeen József surmasi itsensä perheen kodin autotallissa. Judithin kuolinpäiväksi määritettiin myöhemmin heinäkuun 25. päivä.

Judithin viimeinen leposija sijaitsee Forest Lawn Memorial Park -hautausmaalla Los Angelesissa. Judithin hautakiveen on kirjoitettu hänen Maa aikojen alussa -hahmonsa Allin hokema Yep! Yep! Yep!.

Lue myös:

    Uusimmat