Onko normaalia, että ystävän asioita kerrotaan kumppanille? Tätä mieltä on lukijaraati: "Pidän selvyytenä, että..."

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Miten paljon kerrotte omien kavereidenne asioista kumppanillenne? Viestittelen paljon parhaan ystäväni kanssa ja tämä ilmeisesti lukee viestejäni ja näyttää lähettämiäni videoita Snapchatissa kumppanilleen. En tunne hänen kumppaniaan kovin hyvin, joten on vähän outoa, että hän tietää niin paljon minusta, mutta tuntuu hölmöltä kieltääkään kaveria kertomasta poikaystävälleen." kysyy nimimerkki KaikenMeJaamme.

Näin raati vastasi

"Jakaisin vain sellaisia asioita, joista ei ole haittaa minulle, vaikka hänen kumppani näkisi."
– Mies, 28, naimaton

"Minulla on niin vähän muuta sosiaalista elämää perhe-elämän ulkopuolella, että kerron kumppanilleni kaiken mahdollisen kavereiden tekemisistä. Jos asia vaivaa, niin kannattaa ottaa puheeksi kaverisi kanssa tai sitten älä lähetä mitään arkaluontoista."
– Nainen, 32, avoliitossa

"Nämä "kaupanpäälliset" tulevat ihmissuhteisiimme. Joskus tulee itsellekin mieluisa tyyppi, joskus ei. Usein koetaan, että puolisolle kuuluukin kertoa kaikki, myös oman ystävän asiat. Sinänsä ikävä juttu, kun parisuhteet purkautuvat useammin kuin ystävyys."
– Nainen, 58, sinkku

"On tietysti hyvän maun rajat, joissa asioita saa jakaa. Minun sinkkurientoni ovat asia, josta on ok puhua, mutta vaikkapa masennuksen syyt eivät. Samoin minä voin kertoa ystäväni koulumenestyksestä tai terveydentilasta, mutta en niihin liittyvistä peloista."
– Nainen, 27, sinkku

Alla olevalla videolla asiantuntija listaa rakkauden hiipumisesta kertovat hälytysmerkit. Juttu jatkuu videon alla.

Hiipuuko rakkaus? Asiantuntija listaa parisuhteen hälytysmerkit 1:18
Haastattelussa pappi ja Parisuhdekeskus Kataja ry:n puheenjohtaja Marianne Heikkilä.

"Jos on tavallisia arkisia asioita, niistä voi minusta keskustella ja kertoa, mutta jos ne on henkilökohtaisia, niin sitten ei. Eikä varsinkaan lähettää somessa muille."
– Nainen, 42, sinkku

"Meillä mies kyllä lukisi kaiken ja esimerkiksi suhteen alussa sujuvastikin aloitti tietokoneella avoimeksi jääneen Messengerin lukemisen. Piti muistuttaa häntä, että henkilöt kirjoittavat minulle luottamuksella eikä niitä ole tarkoitettu jaettavaksi."
– Nainen, 35, parisuhteessa

"Puhumme kyllä kavereistamme aika paljon. Kaikkein arkaluontoisia asioita emme toki ystävistämme toisille kerro. Suurimman osan näistä ystävistä, joista toisillemme puhumme toinen on kuitenkin jo tavannut ainakin kerran."
– Nainen, 25, parisuhteessa

"Kerron kumppanilleni, kun on kiinnostavaa kerrottavaa tai asioita, jotka mietityttävät. Pidän selvyytenä, että kaverit tietävät tämän ja sama tosin päin. Ainoastaan hyvin henkilökohtaisia tai arkaluonteisia asioita en kerro."
– Nainen, 44, avoliitossa

"Saatan hehkuttaa ystäväni onnistumista tai harmitella ystävän surua puolisolle kotona kasvokkain, mutta en lähtisi viestejä näyttämään tai tyhjän päiten juoruilemaan. Toki puoliso myös tuntee ystävän hyvin, joten kuulumiset tulee kerrottua, jos kysytään."
– Nainen, 30, avioliitossa

"Läheisessä parisuhteessa ei varmaankaan voi täysin välttää lipsauttelemasta ystävien asioita silloin tällöin. Toistuessaan se tietenkin nakertaa luottamusta. Miksi Sinun on vaikea puhua siitä ystävällesi? Mikä raja tai este siinä on?
– Nainen, 55, parisuhteessa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

 

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat