Onnea, Vantaa! Näillä kameroilla pystytään valvomaan myös punaisia päin ajamista – tänne uudet peltipoliisit nousevat

Vantaalla otetaan käyttöön uusia peltipoliiseja.

Vantaan teiden varsille pystytetään helmikuun aikana seitsemän uutta poliisin automaattista nopeusvalvontakameraa. Tarkoituksena on poliisin mukaan vähentää ylinopeuksia ja parantaa liikenneturvallisuutta.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos kertoo tiedotteessaan, että kameravalvontapisteet on valittu yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa. Yksi kameroiden sijoittelun perusteista on ollut lasten liikenneturvallisuus.

– Kameroita on sijoitettu alueille, joilla liikkuu paljon lapsia jalan, esimerkiksi koulujen ja liikuntapaikkojen läheisyyteen, komisario Katri Lehti kertoo tiedotteessa.

Ruotsalaisen Sensys Gatson valmistamia uusia peltipoliiseja on ollut Suomessa käytössä vuodesta 2018. Niillä pystytään tulevaisuudessa valvomaan myös punaisia päin ajamista, minkä lisäksi ne ottavat terävämpiä ja selkeämpiä kuvia kuin vanhat kamerat. 

Uusien kameroiden etuna on myös se, ettei asfalttiin ei tarvitse tehdä minkäänlaisia asennuksia, vaan kamera osaa mitata nopeuksia ilman asfalttiin upotettuja lisälaitteita käyttäen kehittynyttä tutkateknologiaa. Tutka seuraa kohteen nopeutta, etäisyyttä, suuntaa ja ajokaistaa koko sen ajan, kun kohde on tutkan havaittavissa. Voit katsoa artikkelin yläpuolelta, miten uudet kamerat toimivat.

Kameroiden kuvat lähetetään langattomasti Helsingissä sijaitsevaan Liikenneturvallisuuskeskukseen, jossa kaikki Suomen automaattivalvontakuvat käsitellään.

Poliisi sanoo sääolosuhteiden vaikuttavan kameroiden asentamisen aikatauluun. Ne pyritään saamaan paikoilleen viimeistään viikon 8 aikana.

Vantaan uusien peltipoliisien sijainnit

  • Vanha Porvoontie 236 Etelä
  • Vanha Porvoontie 213 Pohjoinen
  • Tikkurilantie 77 Länsi
  • Tammiston Kauppatie 6 Etelä
  • Tammiston Kauppatie 9 Pohjoinen
  • Vaskivuorentie 21 Länsi
  • Raappavuorentie 19 Pohjoinen

Lähde: Itä-Uudenmaan poliisilaitos

Lue myös:

    Uusimmat