Raikas appelsiini-juustotorttu vai mehevä suklaa-marenkikakku? Valitse pääsiäispöytään oma suosikkisi mtv3.fin Makuja-sivujen herkullisista kakuista – tai kokeile useampaa reseptiä!
Pashakakku
Pääsiäisen juhla-aterian kruunaa pienillä pääsiäismunilla ja sitruunamelissan lehdillä koristeltu raikas pashakakku.
2 dl kuohukermaa
100 g voita
0,5 dl sokeria
3 rkl sitruunamehua
0,5 dl kuivattuja karpaloita tai mansikoita
hienonnettuna
0,5 dl hasselpähkinärouhetta
2 prk (400g) sitruunalla maustettua
rahkaa
Kakkupohja:
3 munaa
1 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 dl (50g) mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Kostutukseen:
2 dl pashasta valunutta heraa
appelsiinimehua
Koristeluun:
pieniä värillisiä pääsiäismunia
sitruunamelissan lehtiä
Vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella kerma löysäksi vaahdoksi. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita sitruunamehu, kuivatut marjat ja pähkinärouhe joukkoon. Yhdistä rahka ja kerma seokseen koko ajan sekoittaen.
Vuoraa siivilä talouspaperilla ja kaada pasha siivilään. Laita siivilä kulhoon ja peitä kelmulla. Anna valua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Valmista kakkupohja. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuohkeaan vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina halkaisijaltaan 24-25 senttimetriseen kakkuvuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.
Halkaise kakkupohja ja laita pohjapuoli vadille. Kostuta pohja ja levitä puolet pashasta kakun päälle. Laita toinen kakkulevy päälle ja levitä loppu pasha tasaiseksi sen päälle.
Koristele värikkäillä pääsiäismunilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Suklaa-marenkikakku
Pääsiäisen juhlavin ja näyttävin kakku syntyy marengista. Elämä makeaksi -blogin Ulla Svenskin ideoima suklainen marenkikakku on varmasti jokaisen suklaata rakastavan mieleen.
Marenkipohjat:
6 kananmunan valkuaista
2½ dl sokeria
50 g suklaarouhetta
Suklaatäyte:
1 dl kuohukermaa
200 g taloussuklaata
Väliin:
150 g persikkaa
Päälle:
suklaarullia
persikkaa
suklaamunia
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lisäten sokeria pienin erin joukkoon. Lisää lopuksi suklaarouhe varovasti käännellen.
Pursota marenkivaahdosta 3 pyöreää pohjaa leivinpaperille ja kuivata ne uunin alatasolla 125-asteessa reilu 1½ tuntia.
Valmista täyte kuumentamalla kerma paksupohjaisessa kattilassa, lisää joukkoon pilkottu suklaa. Kun suklaa on täysin sulanut ota kattila pois liedeltä.
Kaada suklaatäytettä marenkipohjan päälle, ripota päälle pilkottuja persikoita. Laita toinen pohja päälle ja täytä samalla tavalla. Aseta kolmas pohja ja kaada päälle suklaatäytettä, persikanpaloja ja suklaamunia.
Katso lisää herkullisia pääsiäisreseptejä mtv3.fin Koti & Makuja -sivuilta.