Päävalmentajan odottamaton ilmoitus ei yllättänyt Hakan seurajohtoa – "Aurinko nousee huomennakin"

Valkeakosken Hakan päävalmentaja Andrew Smith yllätti 1–1-tasapeliin FC Lahtea vastaan päättyneen runkosarjan päätösottelun jälkeen. Huolimatta seuran yltämisestä viidentenä yläloppusarjaan, Smith ilmoitti lehdistötilaisuuden olleen tämän viimeinen Hakassa.

Joukkue voitti runkosarjassa 22 ottelustaan kymmenen, pelasi tasan viidesti ja hävisi seitsemän kertaa. 43-vuotias Smith saapui Hakan päävalmentajaksi viime syksynä. 

– Tämä oli viimeinen lehdistötilaisuuteni Hakan päävalmentajana. Olen todella tyytymätön joukkueeni mentaliteettiin. Lähden tästä nyt lentokentälle, Smith ilmoitti lehdistötilaisuudessa.

Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen sanoi Smithin purkauksen syntyneen ottelun jälkeen kiihkeän ensireaktion vallassa.

– Pelin jälkeen tunteet käyvät vähän kuumana, ja kun ollaan intensiivisesti mukana, ne saattavat myös kuohahtaa. Huomenna aamulla taas jatketaan. Nukutaan yön yli, aurinko nousee huomennakin, Huttunen kommentoi MTV Urheilulle.

– Ihmiset käyvät välillä kierroksilla ottelun jälkeen ja silloin tulee sanottua kaikenlaista. Tämän asian suhteen ei ole mitään ongelmaa.

Huttusen mukaan seurajohto ei ole ehtinyt käydä tapahtuneesta keskustelua Smithin kanssa, mutta purkaus ei tullut toimitusjohtajan mukaan yllätyksenä.

– Varmasti purkauksen aiheuttivat kyseisen Lahti-ottelun suoritukset. Varsinkaan ensimmäinen puoliaika ei tyydyttänyt valmentajaa.

Ylemmän ja alemman loppusarjan otteluohjelmat julkaistaan keskiviikkona 4.9.

 

 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat