Paavo Lipponen kirjoittaa muistelmiaan – heittää vitsin: "Ongelma on, etten muista mitään"

Paavo Lipponen kirjoittaa muistelmiaan – heittää viestin: "Ongelma on, että en muista mitään" 0:45
Maria Veitola pääsee tapaamaan eduskunnasta eläkkeelle jääneen Paavo Lipposen, joka kertoo hänen nykyisestä päätyöstään. 

Maria Veitola pääsee tapaamaan eduskunnasta eläkkeelle jääneen Paavo Lipposen, joka kertoo hänen nykyisestä päätyöstään. 

Yökylässä Maria Veitola -kauden viimeisessä jaksossa Päivi Lipponen kutsuu Maria Veitolan yökylään Porvoon kakkoskotiin. Jakso on nähtävillä MTV Katsomossa.

Matka alkaa Päivin työpaikalta Eiran aikuislukiosta, jossa tutustutaan opettajan arkeen ja oppilaisiin. Oppituntien jälkeen he piipahtavat Päivin ja Paavon yhteisessä kodissa Helsingissä ja Veitola pääsee tapaamaan Paavo Lipposen

Valtiomies kertoo jäävänsä kotiin kirjoittamaan muistelmiaan.

– Minä otan läppärin ja kirjoitan sivun muistelmia. Se on minun päätyöni nyt. Ainoa ongelma on vain se, että en muista mitään, Lipponen vitsailee. 

Matkalla Porvooseen Lipponen kertoo rakkaasta Theo-koirastaan, joka on pitänyt hänelle seuraa. Veitola tiedusteleekin, että eikö hänen miehestään Paavo Lipposesta ole hänelle enää samalla tavalla seuraa. Parin välillä on 26 vuoden ikäero. Päivä Lipponen on 55-vuotias ja Paavo Lipponen täytti juuri 81 vuotta. 

– Paavolla on ihan oma maailma. Hänellä on se oma muistelmien kirjoittaminen ja muu maailma. Kun on iso ikäero, niin se elämä vaan eriytyy. Olen itse niin kova liikkumaan, menemään ja harrastamaan, niin ei pysty jakaamaan sellaisia asioita, Lipponen kertoo. 

Yökylässä Maria Veitola extrapitkät 60-minuuttiset jaksot vain MTV Katsomossa. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Katso myös Veitolan toinen sarja Veitola.doc MTV Katsomosta tai maanantaisin MTV3-kanavalta klo 22:35. 

Lue myös:

    Uusimmat