Päivi Räsänen ei jatka kristillisdemokraattien puheenjohtajana kesän puoluekokouksen jälkeen.
Räsänen kertoo tiedotteessaan toivovansa johtopaikoista kilpailua puoluekokouksessa 28.-29. elokuuta.
– Siihen saakka kannan vastuun puolueen johtamisesta kaksi vuotta sitten puoluekokoukselta saamani valtuutuksen mukaisesti.
Kiistelty arvokonservatiivi sai kiitosta ja haukkuja
-Päivi Räsänen valittiin kristillisdemokraattien puheenjohtajaksi vuonna 2004.
-Kesäkuussa 2011 Räsäsestä tuli Jyrki Kataisen hallituksen sisäministeri.
-Räsänen sai kiitosta työstään sisäministerinä.
-Tunnekuohuja herättivät Räsäsen jyrkät kannat homoihin, aborttiin ja naispappeuteen.
-Räsänen käynnisti vuonna 2010 joukkopaon kirkosta esittelemällä mielipiteitään Ylen Ajankohtaisen kakkosen homoillassa.
(STT)
Räsänen kertoo olevansa kiitollinen saatuaan johtaa puoluetta reilun 10 vuoden ajan.
– Merkittävimpinä saavutuksina tältä ajalta pidän puolueen vaikuttavuuden kasvua. Tähän ajanjaksoon mahtuivat sekä onnistuneiden vaaliliittoneuvotteluiden ja ehdokasasettelun ansiosta saatu europarlamenttipaikka vuosina 2009-2014 että neljän vuoden jakso Kataisen ja Stubbin hallituksissa.
Kevään eduskuntavaaleissa KD kärsi tappion ja uudessa eduskunnassa puolueella on viisi kansanedustajaa.
– Ennen kevään eduskuntavaaleja kerroin, että arvioin oman asemani eduskuntavaalien ja hallitusneuvottelujen jälkeen. Lupasin myös tehdä lopullisen päätökseni ja kertoa ratkaisuni kesäkuun alussa. Haluan nyt kantaa vastuuni oppositioasemasta ja eduskuntavaalituloksesta tukemalla ja kannustamalla muita ehdokkaita tavoittelemaan puheenjohtajuutta, Räsänen jatkaa.
Essayah tilalle?
Räsäsen mukaan eduskuntapuoluetta tulee johtaa eduskunnasta käsin. Hän näkee vaihtoehdoiksi eduskuntaryhmästä sekä vahvaa kokemusta että tuoretta intoa.
Ykkössuosikkina puheenjohtajaksi on puolueen ääniharava Sari Essayah.
– Puolueellamme on takana neljä raskasta vastuunkantamisen vuotta. Näen edessämme neljä kasvun vuotta. Oppositioasema tarjoaa erittäin hyvän mahdollisuuden puolueen ideologian, ohjelmien ja tavoitteiden kirkastamiseen, Räsänen päättää.