Pariisin mielenosoitukset yltyivät kuin sotatantereeksi, kaduilla lähes 50 000 ihmistä: Palkittu kuvaaja loukkaantui – katso pysäyttävät kuvat

Palkittu kuvatoimittaja Ameer Alhalbi loukkaantui lauantaina Pariisissa järjestetyssä mielenosoituksessa. 

Pariisin mielenosoituksiin osallistui CNN:n mukaan ainakin 46 000 ihmistä. Kaikkiaan mieltään osoitti Ranskassa arviolta 133 000 ihmistä. 

Pariisin sisäministeriön mukaan mielenosoitus alkoi rauhanomaisesti marssien, mutta tilanne muuttui pienemmissä ryhmissä väkivaltaiseksi mielenosoitusreitin loppupuolella Bastillen aukiolla. 

Ei ihme, että ihmisiä on loukkaantunut mielenosoituksia – Pariisin kadut muistuttivat eilen illalla ja yön aikana pikemminkin sotatannerta paukkeineen, huutoineen, kaikkineen. 

Mielenosoittajat ampuivat erilaisia ammuksia, heittelivät kiviä ja muuta irtaimistoa, räjäyttelivät ikkunoita ja sytyttivät tulipaloja kaduilla. 

Poliisi vastasi ilkivaltaan kyynelkaasulla ja vesitykeillä. Kuten yllä olevalta videolta näkyy, joitakin ihmisiä jää muiden jalkoihin. Pelkkä katsominenkin tekee kipeää. 

Katso koostevideolta, millaisiksi tilanteet eskaloituivat eilen illalla Pariisissa – ei ihmekään, että ihmisiä loukkaantui! 

Palkittu kuvaaja loukkaantui

Palkittu kuvatoimittaja Ameer Alhalbi loukkaantui lauantaina Pariisissa järjestetyssä mielenosoituksessa. 

Toimittajat Ilman Rajoja -järjestön pääsihteeri Christophe Deloiren mukaan Alhalbi loukkaantui, kun poliisi kävi hänen kimppuunsa pampun kanssa. 

Järjestö tuomitsi hyökkäyksen ankarasti.

Uutistoimisto AFP:n kuvissa näkyy, miten Alhalbin kasvot olivat mustelmilla ja hänen päänsä ympärille oli sidottu siteitä.

Alhalbi on palkittu muun muassa World Press Photo -palkinnolla, jonka hän sai Syyrian sisällissotaa koskevista kuvistaan.

Tästä Pariisin mielenosoituksissa on kyse

Pariisissa järjestetyissä mielenosoituksessa vastustettiin poliisiväkivaltaa ja Ranskaan kaavailtua uutta lakia, joka kieltäisi poliisien kuvaamisen. 

Sananvapaus- ja kansalaisjärjestöt ovat tuominneen uuden lakiehdotuksen, sillä sen katsotaan vahingoittavan sanan- ja ilmaisunvapautta.

Lähteet: CNN, Reuters, STT

Lue myös:

    Uusimmat