Pelicans takoo kovaa jälkeä SM-liigassa – Olli Jokinen pohdiskeli ruuvinkiristystoimilla

Maalikooste: Jukurit - Pelicans 5:35
Videolla maalikooste ottelusta Jukurit–Pelicans.

Jukurit on pystynyt viemään kotiotteluissaan Pelicansilta miesten jääkiekkoliigassa täydet kolme pistettä viimeksi vuonna 2018. Tilastoon ei tullut muutosta tiistainakaan, kun mikkeliläiset hävisivät lahtelaisille maalein 1–3.

Yli 34 peliminuuttia alivoimaa kuuden viime ottelunsa aikana ilman takaiskua pelannut Pelicans palasi yhden tappion jälkeen voittojen tielle. Yhdeksän viime ottelunsa aikana lahtelaiset ovat voittaneet seitsemästi ja keränneet pisteitä kahdeksasta pelistä.

– Takana oli vaikea viikonloppu, joten saatiin tärkeät pisteet. Hyvä, ettei Jämsenin Aatu onnistunut ilmaveivissä, joten minäkin sain maalin nimiini, kommentoi 1+1 tehopistettä koonnut Pelicansin puolustaja Topias Vilén, 19.

– Kun pelaa kuumaa maalivahtia (Pelicansin Jasper Patrikainen) vastaan, pitäisi tukitoimien olla paremmin hoidossa. Vähän ruuvia kiristämällä jo ennen kolmatta erää olisi voitu saada jotain aikaiseksi, kuvaili Jukurien valmentaja Olli Jokinen.

Illan koko lajia kuvaava "helmi" oli Lassi Heikkisen toisessa erässä Jukurien Otto Mäkiselle huitomisesta viheltämä kaksiminuuttinen. Jukurit järjesti kahden ja puolen minuutin karusellin, josta Pelicansin 194-senttinen ja 103-kiloinen puolustaja Ben Blood ei päässyt vaihtoon. Aivan katki ollut Blood löi vastustajia vaihdon aikana poikittaisella mailalla 12 kertaa. Kun vastustaja napautti kerran takaisin, kostosta lähdettiin istumaan. Jäähyn aikana syntyi Lukas Jasekin viimeistelemä ylivoimamaali, jonka jälkeen Jukurit ei enää tasoihin noussut.