Pesukarhut riivaavat miljoonakaupunkia – viimeisin temppu vei sähköt tuhansilta ihmisiltä

Kanadan suurin kaupunki pimeni osittain, kun pesukarhu pääsi käsiksi sähkölaitteisiin. 

Jääkiekkohullussa Torontossa suurin murheenkryyni on ollut pitkään se, ettei NHL-joukkue Maple Leafs ole voittanut mestaruutta yli 50 vuoteen. Nyt kaupunkia on kohdannut uusi ongelma pörröisten kuokkavieraiden muodossa. Pesukarhut ovat nimittäin aiheuttaneet harmia kaupunkilaisille moneen otteeseen viime vuosina. Asiasta kirjoittaa muun muassa brittilehti Guardian.

Tuorein esimerkki on tältä viikolta. Pesukarhu pääsi käsiksi sähköaseman laitteisiin, jonka jälkeen sähköt katkesivat noin 7 000 ihmiseltä kaupungin ydinkeskustassa. Sähkökatko sammutti myös joitain liikennevaloja, katkaisi liikenteen tärkeällä metrolinjalla ja jätti ihmisiä jumiin hisseihin. Pesukarhu kuoli. 

Sähköyhtiön edustajan mukaan eläintä veti puoleensa sähköaseman lämpö.

Pesukarhut ovat aiheuttaneet torontolaisille harmaita hiuksia ennenkin. Vuonna 2017 metroliikenne pysäytettiin kesken aamuruuhkan, kun pesukarhu oli päässyt yhteen vaunuista. Pesukarhut ovat vierailleet myös pankissa, pizzeriassa, donitsi-kaupassa sekä lentoasemalla.

Torontoa on ehditty tituleerata jo maailman pesukarhupääkaupungiksi. Kanadalainen CityNews kirjoitti viime vuoden lopulla, että Toronton kaupunki on hävinnyt vuosikymmeniä kestäneen taistelun pesukarhuja vastaan.

Osa kaupunkilaisista tosin suhtautuu eläinten temppuihin lempeämmin ja pesukarhua on ehdotettu jopa Toronton viralliseksi maskotiksi.

Lue myös:

    Uusimmat