Pettymys jäällä urakoineelle Susanna Tapanille – Minnesota kaatoi suomalaistähden Bostonin ja vei PWHL:n ensimmäisen mestaruuden

Jääkiekon PWHL:ssä suomalaishyökkääjä Susanna Tapanin edustama Boston hävisi Minnesotalle 3–0 ottelusarjan viidennessä finaalikohtaamisessa.

Voitto teki Minnesotasta PWHL:n ensimmäisen liigamestarin. Kyseessä on siis historian ensimmäinen jääkiekon naisten ammattilaissarjan PWHL:n mestaruus, ja Tapani on sarjan ainut suomalaispelaaja.

Tapani vietti finaalikohtaamisessa jäällä lähes 24 minuuttia.

Historiallisen ottelun maaleista vastasivat Liz Schepers, Michela Cava sekä Kendall Coyne Schofield. Schepers avasi ottelun maalitilin toisessa erässä, ja Cava seurasi laukaisullaan perässä kolmannen erän alkupuoliskolla. Coyne sinetöi Minnesotan liigamestaruuden vielä kolmannella osumalla tyhjään maaliin, kun peliaikaa oli jäljellä noin kaksi minuuttia.

Minnesotan Mellissa Channell onnistui kirjauttamaan ottelun jokaisesta maalista itselleen syöttöpisteen.

Boston oli alkuviikosta onnistunut tasaamaan voitot 2–2:een ja venyttämään loppuottelusarjan viidenteen kohtaamiseen.

Tapani aloitti kauden Minnesotassa, mutta suomalaistähti siirtyi helmikuussa Bostoniin PWHL:n historian ensimmäisessä pelaajakaupassa.