Pikkuhuuhkajille karvas takaisku EM-karsinnassa – päätöskierroksella huimat panokset

Suomen alle 21-vuotiaiden miesten jalkapallomaajoukkue pelasi EM-karsintojen toiseksi viimeisellä kierroksella 1–1-tasapelin Sveitsin vieraana.

Suomi meni ottelussa johtoon 72 minuutin kohdalla Casper Terhon onnistuttua maalinteossa. Täysi pistepotti olisi nostanut Suomen E-lohkon kärkeen, mutta Sveitsi tuli vielä tasoihin. Luca Jaquez sinetöi loppulukemat, kun kuuden minuutin lisäajasta oli pelattu puolet.

Suomi on lohkon päätöskierrokselle lähdettäessä kolmantena, pisteen päässä toisena olevasta Sveitsistä ja kahden pisteen päässä lohkoa johtavasta Romaniasta.

Lohkovoittaja lunastaa suoran EM-kisapaikan, kakkonen etenee jatkokarsintaan.

Tasapisteisiin päädyttäessä Suomi nousisi keskinäisten otteluiden perusteella Romanian edelle, mutta jäisi vastaavasti Sveitsin taakse.

Ensi tiistaina pelattavalla päätöskierroksella Suomi isännöi kuuden joukkueen lohkossa viidentenä olevaa Montenegroa, ja Romania isännöi Sveitsiä.

Voitto päätösottelusta riittäisi siis Suomelle vähintään jatkokarsintaan, mutta jos Romania ja Sveitsi jäävät lisäksi tasapelin, Suomi voittaa lohkon ja etenee suoraan kisoihin.

Lue myös:

    Uusimmat