"Pipomieheltä" kaikkien aikojen viidenneksi kovin rykäisy 200 metrillä

Samuel Purola pyyhälsi 200 metrin viidenneksi kovimman suomalaisjuoksun sisäradoilla koskaan, kun hän pysäytti kellot aikaan 20,98.

Purola, joka tunnetaan juoksemisesta pipo päässään, voitti Tampereen Pirkkahallissa käydyn kilpailun kolmanneksi parhaalla sisäratojen ajallaan koskaan. Hänen ennätyksensä hallissa on ylipitkällä radalla 20,85 ja normaalilla radalla 20,93. Kovempaa on juossut sisäradoilla vain Jonathan Åstrand, 20,72 ja 20,87.

Purola ei ollut hyvästä ajastaan huolimatta täysin tyytyväinen juoksuunsa.

– Teknisesti tuo ei ollut ihan nappiveto. Kaarteen kanssa oli ongelmia. Jyrkässä mutkassa en saanut ihan pakettia kasaan, enkä siksi päässyt loppumatkasta oikein juoksun päälle, Purola toteaa SUL:n tiedotteen mukaan.

– Uskon aika vahvasti, että aika paranee tuosta. Tiedän nyt mitä kaarteessa pitää tehdä eri tavalla.

Purola on tähdännyt harjoituskaudella 200 metrille, ja tähtäin on asetettu erityisesti ensi kesään.

– 200 metriä edellä on viime aikoina menty ja 200 metrin rankingkisat ovat kesällä etusijalla. Mutta juoksen myös 100 metriä, jos sille ei ole terveydellisiä esteitä, Purola sanoo.

Viime kaudella Purolan takareiden sisäosaan tuli vamma. Siitä on toivuttu ja oululainen on päässyt harjoittelemaan terveenä.

– Tässä oli aika kova voimajakso, jonka aikana voimat kehittyivät selvästi. Ne on saatu palautumaan samalle tai jopa paremmalle tasolle, kuin ne olivat ennen vammaa, Purola kertoo.

– Nyt on myös juostu pidempiä vetoja enemmän kuin aikaisemmin ja kasvatettu treenikuormaa, mutta nyt ei kiirehditä. Vasta keväällä aletaan kaivella parasta juoksukuntoa esiin.

Klo 19.24 Korjaus: Purolan aika oli vasta viidenneksi kovin 200 metrin halliaika, kun otetaan mukaan normaalin radan ja ylipitkän rada juoksut. Tieto korjattu otsikkoon ja tekstiin.

Lue myös:

    Uusimmat