Pääsiäisenä herkutellaan perinteisesti pashalla, rahkatortuilla ja suklaamunilla. Juhlapöytää voi sulostuttaa kuitenkin myös aivan toisenlaisilla makuelämyksillä. Nappaa tästä Maikkarin Makuja-sivujen uudet ideat.
Perheen pienimmät varmasti innostuvat hurjasta noitatäytekakusta! MTV3:n Elämä makeaksi -blogia pitävä Ulla Svensk suosittelee kaikille kakunkoristelun aloittelijoille juurikin pääsiäisnoitakakkua, sillä ylimääräiset rypyt koristemassassa ovat vain plussaa!
Jos noitakakku tuntuu kuitenkin liian hankalalta, kokeile Ullan ideoimia pääsiäisleivoksia.
Pääsiäisleivokset
pohja:
75 g voita
½ dl sokeria
20 g kananmunaa
1/4 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
täyte:
100 g appelsiinimarmeladia (paistonkestävää)
100 g vadelmamarmeladia (paistonkestävää)
500 g maitorahkaa
3/4 dl sokeria
2 kananmunaa
½ dl vanilliinikreemijauhetta
50 g voita sulatettuna
koristelu:
hyytelösokeriliuoksella pinta
kuorrutesuklaasta pajunkissoja
1. Valmista pohja sekoittamalla ainekset sekaisin. Vuoraa suorakaiteen muotoinen (esim. lasagnevuoka) leivinpaperilla ja kaulitse taikina vuoan pohjalle sopivaksi. Esipaista pohjaa +200 asteessa noin 5 minuuttia.
2. Sekoita marmeladit sekaisin ja pursota vinoviivoiksi pohjan päälle.
3. Sekoita täytteen muut ainekset sekaisin ja levitä tasaisesti mutta varovasti päälle niin että marmeladit ja pohja peittyvät.
4. Paista uunin alatasolla +200 asteessa noin 30 minuuttia.
5. Halutessasi kiehauta hytelösokerista liemi ja sivele kiiltoa piirakan pinnalle.
6. Sulata suklaa ja kiepauta leivinpaperista tötterö, spritsaa piirakan päälle pajunkissoja.
Katso Maikkarin Makuja-sivuilta reseptit myös perinteisiin pääsiäisherkkuihin!