Pitkään odotettu Run DMC -rapyhtyeen jäsenen surmaoikeudenkäynti lähenee loppuaan

Yhdysvalloissa Run DMC -raptrion entisen jäsenen Jam Master Jayn, syntymänimeltään Jason Mizellin murhaoikeudenkäynnissä syyttäjät antoivat eilen loppupuheenvuorossa New Yorkissa.

Mizell murhattiin ampumalla lokakuussa vuonna 2002 hänen studiollaan Queensissa. Syyttäjien mukaan murhaan johtaneet tapahtumat liittyivät huumekauppaan ja siitä aiheutuneisiin erimielisyyksiin. Syytteessä on kaksi miestä, joista toinen, ampujaksi epäilty, on Mizellin kummipoika.

Syyttäjien mukaan kaksi murhasta epäiltyä tekivät suunnitelman artistin surmaamiseksi sen jälkeen, kun Mizell oli lopettanut yhteistyön kaksikon kanssa huumekaupassa. Mizellin murhan tutkinta avattiin uudelleen vuonna 2020. Rap-tähti oli kuollessaan 37-vuotias ja hänellä oli kolme lasta.

Syyttäjän loppupuheenvuoron pitänyt liittovaltion apulaisasianajaja Artie McConnell sanoi eilen, että tapaus on hyvin yksinkertainen.

– Tässä on kyse ahneudesta, rahasta ja mustasukkaisuudesta, McConnell sanoi oikeudessa kaksi tuntia kestäneen puheenvuoronsa aikana.

Viimeisen kolmen viikon aikana valamiehistö on kuullut silminnäkijöiksi kerrottuja henkilöitä, perhettä ja viranomaisia. Kaksi avaintodistajaa, joista toista ammuttiin jalkaan murhan yhteydessä Queensissa, eivät tehneet viranomaisten kanssa yhteistyötä pitkään aikaan, koska he pelkäsivät. Nyt he kuitenkin ovat olleet todistajien listalla.

Puolustuksen mukaan todistajien muistiin yli 20 vuoden takaa ei voida luottaa. Puolustuksen on määrä antaa omat loppupuheenvuoronsa keskiviikkona.

Salattu puoli

Oikeudessa on tullut esiin Mizellin elämän toinen puoli, kuten syyttäjät totesivat. Vaikka legendaarinen Run DMC -yhtye oli julkisesti Yhdysvalloissa rehottavaa huumekulttuuria vastaan, Mizellin kerrotaan osallistuneen huumekaupankäyntiin rahahuolien takia. Mizellin kerrotaan rahoittaneen omaa elämäntyyliään ja lähipiirinsä elämiä huumekaupasta saaduilla rahoilla. Mizelliä kuvailtiin oikeudessa anteliaaksi henkilöksi lähipiirilleen. Mizell tuki muun muassa nuoria ja paikallisia rap-artisteja ennen kuolemaansa.

Mizelliä ennen surmansa saivat 1990-luvulla rap-pioneerit Tupac Shakur ja Notorious B.I.G.

Lue myös:

    Uusimmat