Podcast: Yhden Ruotsin kuninkaallisen pitkästynyt olemus sai Sami Sykön pasmat sekaisin – erikoinen kohtaaminen päättyi yllättävään kutsuun

Jorma Uotinen ja Sami Sykkö lyövät viisaat päät yhteen 10:00
Katso myös: Jorma Uotinen ja Sami Sykkö tekivät uuden aluevaltauksen – tanssijalegenda täsmentää parivaljakon tilannetta: "Me emme ole pariskunta"

Sami Sykkö ja Jorma Uotinen kertaavat podcastissaan kohtaamisiaan Ruotsin kuninkaallisten kanssa.

Tyylin asiantuntija ja Muodin huipulle -ohjelman tuomari Sami Sykkö sekä tanssija ja TTK-tuomari Jorma Uotinen kertovat Podimo-palvelussa ilmestyvässä Sami & Jorma -podcastissaan kohtaamisistaan Ruotsin kuninkaallisten kanssa.

Sykkö tapasi aikoinaan Ruotsin kruununprinsessa Victorian, kun tämä saapui vierailulle Helsingin keskustassa sijaitsevaan Sanomataloon. 

Olin silloin Helsingin Sanomien toimittaja. Järjestäydyimme silloin toimituksesta toiseen johtaville silloille, ja teimme nopeasti pienet Ruotsin liput. Laitoimme liput viivottimien päihin, seisoimme siellä ja vilkutimme, kun Victoria tuli hissistä ja lähti kävelemään siltaa pitkin, Sykkö kertoo.

Kun kruununprinsessa tuli Sykön kohdalle, toivotti Sykkö kruununprinsessan tervetulleeksi tämän äidinkielellä, johon Victoria vastasi kiittäen.

Tämä lähti kiertämään Sanomatalossa, että Sami Sykkö on keskustellut kruununprinsessan kanssa. Ennen kuin kruununprinsessa oli poistunut talosta, niin tiedettiin, että meillä oli ollut keskustelu, Sykkö muistelee.

Uotisellakin on kokemus kruununprinsessan tapaamisesta. Uotisen teos Kevätuhri esitettiin Tanskan kuninkaallisessa baletissa vuonna 2007, ja kuningatar Margareeta oli tuolloin kutsunut Ruotsin kuninkaalliset vieraaksi katsomaan Uotisen esitystä. Seuraavana päivänä Uotinen kutsuttiin illallistamaan seurueeseen, johon kuului kuninkaallisia, mukaan lukien kruununprinsessa Victoria. 

Kruununprinsessa kertoi Uotiselle olleensa vaikuttunut tämän teoksesta. 

– Uskon, ettei se ollut mitään mielistelyä, vaan hän oli oikeasti vaikuttunut. Minun sallitaan toivottavasti uskoa näin, Uotinen sanoo.

Pasmat sekaisin prinsessa Madeleinen edessä

Sykkö on tavannut Ruotsin kuninkaallisia myös New Yorkissa. Hän sai tuolloin tuttavaltaan kutsun kuningatar Silvian hyväntekeväisyysjärjestön varainkeruuillalliselle, johon saapui myös prinsessa Madeleine. Paikalle saapuessaan Sykkö tervehti kuningattaren ruotsiksi, jonka jälkeen hän kääntyi Madeleinen puoleen. 

– Madeleine näytti äärimmäisen pitkästyneeltä. Ei ollenkaan siltä, että hän haluaisi tavata tai jutella. Ja minulla meni ensimmäisen kerran elämässäni, ja toistaiseksi myös viimeisen kerran pasmat sekaisin. Unohdin kaiken, mitä minun piti sanoa, en muistanut hänen titteliään enää millään kielellä, Sykkö kertoo.

– En tiennyt mitä olisin tehnyt, niin törkkäsin vain käteni eteenpäin ja sanoin, että "Hej!". Hän näytti hämmentyneeltä, antoi oman kätensä ja vastasi "Hej", hän jatkaa.

Sykkö piti kauheana sitä, että hän jäätyi kuninkaallisen edessä. Niinpä hän korjasi tilanteen vielä illallisen päättyessä.

– Menin tervehtimään (Madeleinea). Kun hän kääntyi minua kohti, niin sanoin hänelle ruotsiksi, että "Anteeksi prinsessa, kun tapasimme aikaisemmin, niin en saanut vielä sanottua pääasiaani: Olen tullut kysymään, onko prinsessa koskaan käynyt Suomessa?". Hän sanoi, ettei ollut käynyt, ja vastasin, että "Minä kutsun sinut Suomeen", Sykkö kertoo. 

Keskustelun päätteeksi kaksikko räpsäisi yhteiskuvan muistoksi, ja niin kiusallisen alun saanut kohtaaminen oli paikattu.  

Lue myös:

    Uusimmat