Poliisi kehuu sivullisten toimintaa Tampereen ampumisessa: "Kokenutta rikostutkijaa lämmittää"

Poliisi kertoo lisätietoja Tampereen keskustassa eilen illalla tapahtuneesta ampumistapauksesta, josta aiheutui vaaraa myös sivullisille.

Poliisi sai hälytyksen ampumatapauksesta torstaina kello 19.46. Mies oli ampunut useita laukauksia ja tämän jälkeen lähtenyt tapahtumapaikalta pakoon.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Luoto Sisä-Suomen poliisista kertoo, että ampumistilanteesta aiheutui vaaraa myös sivullisille.

Kun epäilty teko tapahtuu Tampereen vilkkaimman kadun varrella ennen iltakahdeksaa, kyllähän kadulla ihmisiä on. Kun tiedetään, että ampuma-asetta käytetään, niin vaaraelementti on olemassa. Poliisi on kirjannut tästä rikosnimikkeen vaaran aiheuttaminen.

Ampumisella oli lukuisia silminnäkijöitä. Luodon mukaan sivulliset ovat vaarasta huolimatta toimineet tilanteessa mallikkaasti.

Kokenutta rikostutkijaa lämmittää, kuinka tapahtumapaikalla olleet kansalaiset ovat toimineet hienosti. 

– Tapahtumassa on ollut mukana alaikäinen lapsi ja ulkopuoliset henkilöt ovat kohdistaneet lapseen omia toimenpiteitään. Se on poliisin näkökulmasta erittäin ansiokasta toimintaa.

Uhri ja epäilty tunsivat toisensa

Poliisi keskittyy tällä hetkellä epäillyn ja lukuisten paikalla olleiden todistajien kuulemiseen. Se otti epäillyn kiinni Ylöjärven Kurussa puoli yhden aikaan yöllä.

Tämä on nyt tutkinnan keskiössä. Siihen liittyy tietysti epäillyn osalta myös motiiviin liittyvät tekijät, mutta en ota niihin kantaa ennen kuin epäiltyä on kuultu. Häntä kuullaan aamupäivän aikana.

Luoto sanoo, että epäilty ja ampumisen uhri tunsivat toisensa. Hän ei vielä ota tarkemmin kantaa siihen, miten he tunsivat toisensa. Molemmat heistä ovat syntyneet 1980-luvulla.

Ammuttu nainen kuoli ampumavälikohtauksessa. Naisen mukana ollut alaikäinen lapsi taas ei loukkaantunut tilanteessa.

Luodon mukaan ainakaan toistaiseksi ei ole viitteitä siitä, että ampuminen liittyisi mitenkään aiemmin kesällä Seinäjoella ravintola Härmän häjyssä tapahtuneeseen ammuskeluun tai parhaillaan Helsingin käräjäoikeuden käsittelyssä olevaan Pitäjänmäen McDonald'sissa tapahtuneeseen puukotukseen.

Poliisi tutkii tapahtunutta epäiltynä tappona, ampuma-aserikoksena ja vaaran aiheuttamisena.

Lue myös:

    Uusimmat