Poliisi: Lassilan ampuminen oli murhan yritys – viiden katujengiyhteydet selvitetään

Poliisi tutkii Helsingin Lassilassa sunnuntai-iltana tapahtunutta ampumistapausta murhan yrityksenä.

Poliisi on ottanut viisi henkilöä kiinni tapaukseen liittyen, kaksi sunnuntaina ja kolme maanantaina, rikoskomisario Crista Granroth kertoo MTV:lle.  

Kukaan maanantaina kiinniotetuista henkilöistä ei ole Suomen kansalainen.  Juuri muuta Granroth ei heistä kerro. Granroth ei esimerkiksi kerro, ovatko he olleet aiemmin poliisin kanssa tekemisissä.

– En haluaisi kertoa, etteivät muut saa meidän kauttamme tietää, ketä täällä on kiinni. Jos joku onkin vielä kiinni saamatta, Granroth sanoo.

Granroth lisää, että kuulustelut ovat käynnissä ja olisi hyvä, että asiasta tietävät voivat kertoa siitä ikään kuin puhtaalta pöydältä.

– Kun poliisi kertoo jotain, niin se aina ohjaa kertomaan asiasta tiettyyn suuntaan.

Granroth kertoo, että poliisi aikoo vaatia ainakin osaa kiinniotetuista henkilöistä vangittavaksi. Kuulustelujen edetessä selviää, keitä vangitseminen koskee.

Toistaiseksi on epäselvää, liittyykö tapaus katujengeihin. Granrothin mukaan poliisi selvittää myös sitä, onko kiinniotetuilla yhteyksiä jengeihin.

Kiinniottoihin johtaneet tapahtumat saivat alkunsa, kun hätäkeskus sai ilmoituksen sunnuntai-iltana Lassilasta, missä oli kuultu laukauksia kerrostalossa ennen iltakahdeksaa.

– Kerrostaloasuntoon ammuttiin useita laukauksia ikkunan läpi. Asunnossa oli sisällä yksi henkilö, joka sai lieviä vammoja. Luoti ei osunut häneen, vaan hän vahingoittui muulla tavoin, Granroth muotoili aiemmin.

Helsingin Lassilassa sunnuntai-iltana ampunut henkilö oli karkuteillä maanantaihin iltapäivään asti, kunnes poliisi tiedotti ottaneensa kolme henkilöä kiinni Helsingin keskustassa hieman ennen kello 16.

Lassilassa tapahtuneen ampumisen jälkeen poliisilla oli huomiota herättänyt operaatio myös Espoon Mäkkylässä sunnuntai-iltana. Tapaukset liittyvät toisiinsa.

 

Lue myös:

    Uusimmat