Poliisi: Näitkö kaaharin? Huumelastattu moottoripyörä pakeni yli 200 km/h viidenkympin alueella ja menetti hallinnan

Poliisi jahtasi huumeilla lastattua moottoripyörää, jonka kuljettaja pakeni yli 200 kilometriä tunnissa alueella, jossa ylin sallitun nopeus oli 50 kilometriä tunnissa.

Takaa-ajo tapahtui Kemin ja Rovaniemen alueella perjantaina illansuussa. Poliisipartio oli pysäyttämässä moottoripyöräilijää Kemintiellä Petäjäisten kohdilla. Moottoripyörä ei kuitenkaan piitannut pysäytyskäskystä ja lähti poliisipartiota pakoon erittäin kovalla vauhdilla kevyen liikenteen väylää pitkin.

Kaahari pakeni Kemijoen itäpuolen tietä etelän suuntaan niin, että pyörän nopeus nousi paikoin yli 200 kilometriin tunnissa, vaikka alueella nopeusrajoitus oli 80 kilometriä tunnissa.

Pako jatkoi vaarallisin ohituksin ohituskieltoalueella ja poliisin mukaan ainakin kerran vastaan tullut auto joutui väistämään moottoripyörää sen tekemän ohituksen aikana. 

Pako jatkui Muurolan taajama-alueelle, jossa nopeus pysyi yhä yli 200 kilometrissä tunnissa, vaikka rajoitus oli vain 50 kilometriä tunnissa. 

– Erittäin vaarallinen ajotyyli jatkui Rovaniemen Teollisuuskylän, Länsikankaan ja Korkalovaaran läpi sekä ajoväylällä että kevyeen liikenteen väylillä, poliisi kuvailee tiedotteessa.

Poliisin vanha tuttu epäillyksi törkeistä rikoksista

Lopulta moottoripyöräilijä menetti kuitenkin ajoneuvonsa hallinnan ja poliisi otti hänet kiinni Korkalovaarassa kevyen liikenteen väylältä. 

Moottoripyörän kuljettajaksi paljastui noin 40-vuotias lappilaismies, joka oli tiedotteen mukaan poliisille "entuudestaan varsin tuttu". Hänen hallusta löydettiin huomattava määrä huumausaineita. Moottoripyörän renkaissa ei ollut riittävää kulutuspintaa eikä kuskilla ollut voimassaolevaa ajo-oikeutta. 

Miestä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Poliisi etsii kaahailijan kohdanneita

Nyt poliisi etsii henkilöitä, joihin pakomatka vaikutti. Tarkoitus on selvittää henkilöt, joiden turvallisuuden karkurin karkumatka vaaransi.

– Poliisi pyytää yhteydenottoja henkilöiltä, jotka ovat joutuneet kyseisessä tilanteessa konkreettiseen hengen ja terveyden vaaraan ja väistämään kuljettajaa. Yhteydenotot poliisin sähköpostiin vihjeet.lappi@poliisi.fi, puhelinvastaajaan 0295 466 259 tai Whatsappiin 050 415 5803, poliisi kertoo tiedotteessa.

Pako alkoi Petäjäisissä hieman seitsemän jälkeen ja päättyi Korkalovaarassa ennen kahdeksaa. Noin 90 kilometrin mittaisen pakomatkan reitti kulki Nelostieltä Petäjäisistä Kemijoen itäpuolen tietä etelän suuntaan, josta Ossauskosken kautta kohti Rovaniemeä päätyen Alakorkalontien, Isoaavantien ja Kiveliöntien kautta Louhikkotien risteykseen.

Lue myös:

    Uusimmat