Poliisi oli jo lopettanut tutkinnan, kun Milla Arosen ex-poikaystävä päättikin tunnustaa – kertoi hävittäneensä ruumiin

Kadonneen ja murhatuksi epäillyn varusmies Milla Arosen mysteerissä tapahtui tänään yllätyskäänne, kun poliisi tiedotti murhasta epäillyn miehen myöntäneen aiheuttaneensa Arosen kuoleman.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Jarkko Toivonen kertoo, että mies oli tehnyt päätöksen esitutkinnan valmistuttua joulukuussa. Esitutkintapöytäkirja oli lähetetty asianosaisille niin sanotulle loppulausunnolle, ja lausunnon määräpäivänä joulukuun lopussa rikoksesta epäilty mies ilmoitti, että haluaa tulla asiassa kuulluksi uudelleen.

– En pysty hänen puolestaan sanomaan mikä on muuttunut, Toivonen sanoo MTV Uutisille.

Kertoi aiheuttaneensa kuoleman ja hävittäneensä ruumiin

Uudessa kuulustelussa mies kertoi aiheuttaneensa naisen kuoleman ja hankkiutuneensa sitten ruumiista eroon. Uusien tietojen perusteella päätettiin, että tapauksen tutkinnalle annettiin lisäaikaa ja huomenna 9. tammikuuta ollutta syytteennoston määräpäivää siirrettiin huhtikuulle.

Nyt poliisi pyrkii miehen kertomusten perusteella selvittämään tapahtunutta lisää ja muun muassa löytämään Arosen ruumiin. Miehen kertomuksen perusteella ruumiin etsintäaluetta on rajattu, mutta ruumista ei silti ole vielä löytynyt.

– Ollaan siinä tilanteessa, että asiaa ruvetaan selvittämään siltä pohjalta, mitä epäilty on meille nyt kerrottu. Paljon on asioita, joita pitää tutkia ja tarkastaa, että mikä se oikea totuus kaikenkaikkiaan on, Toivonen sanoo.

Poliisi ei tarkenna tunnustuksen sisältöä

Toivonen ei tutkinnan tässä vaiheessa halua kertoa, miten mies kertoo Arosen kuoleman aiheuttaneensa, miten hävittäneensä ruumiin saati miksi näihin tekoihin olisi päädytty. Tapaukseen ei uskota liittyvän muita epäiltyjä.

Miehen epäillään myös käyttäneen Arosen verkkopankkitunnuksia ja pankkikorttia hankkiakseen pikavippejä tämän nimissä. Poliisi on myös tästä saanut mieheltä tarkempia selvityksiä.

Päivitetty kello 19.35: Korjattu kirjoitusvirhe kappaleesta toisen väliotsikon jälkeen. Sana "huomenna" toistui kahdesti. 
Päivitetty 9.1. klo 9.03: Syytteennoston määräpäivä oli alunperin tammikuussa, ei helmikuussa, kuten jutussa virheellisesti mainittiin.

Lue myös:

    Uusimmat