Poliisi tutkii: joku kaahasi Ott Tänakin autolla kammottavaa ylinopeutta

Tähän päättyi Ott Tänakin ralli – Hyundai kyljellään ojassa 0:46
Tähän päättyi Ott Tänakin ralli – Hyundai kyljellään ojassa

Suomen MM-rallin tuomaristo lätkäisi eilen Hyundai-tallille 5 000 euron sakot hurjasta ylinopeudesta. Nyt asia on edennyt poliisin tutkittavaksi.

Tuomaristo tiedotti torstaina iltapäivästä tapauksesta, jossa Ott Tänakin ralliautolla oli kaahattu keskiviikkona iltapäivällä satasen alueella 172 kilometriä tunnissa.

Hyundain edustaja selitti tapausta sillä, että talli oli halunnut testata tuulilasinpyyhkijöiden toimintaa, sillä edellisessä kisassa Latviassa niissä oli ollut jonkinlaista ongelmaa, ja testiä suorittanut mekaanikko oli kiinnittänyt enemmän huomiota pyyhkijöihin kuin ajonopeuteensa.

Sisä-Suomen poliisilaitos tiedottaa nyt aloittaneensa asiasta esitutkinnan.

– Tutkinnassa selvitetään ajoneuvon kuljettajan henkilöllisyys ja ratkaistaan myös ajokieltoon liittyvät seikat. Esitutkinta on alussa, eikä asiasta tiedoteta tässä vaiheessa enempää, tiedotteessa kerrotaan.

Suomen MM-ralli on alkanut Hyundain osalta muutenkin murheellisesti. Tänak keskeytti kilpailun perjantaiaamuna kolmannella erikoiskokeella, ja Esapekka Lapin kilpailu päättyi iltapäivän avanneella kuudennella pätkällä.

Lue myös:

    Uusimmat