Poliisia pakoon kaahannut mopopoika päätyi kivikkoon Lahdessa

Poliisi kertoo saaneensa eilen illalla tehtävän Lahdessa Ritomäenkadulle häiriötä ja vaaraa aiheuttavasta ”mopomiitistä”. 

Moottoripyöräpoliisi havaitsi paikalla olleiden kulkuneuvojen seassa valottoman sekä kilvettömän mopon. Moottoripyöräpoliisi päätti tarkastaan mopon, jolloin se lähti pakenemaan poliisia. Kuljettajan lisäksi mopon kyydissä oli yksi henkilö. 

Poliisin mukaan mopo kiihdytti noin 70 kilometrin tuntivauhtiin ja jatkoi matkaansa. Mopoilija saapui risteykseen, jossa hänellä olisi ollut väistämisvelvollisuus. Poliisi kertoo, että mopoilija ajoi risteyksen läpi hiljentämättä. 

Mopoilija jatkoi tien päästä maastoon, jossa mopoilijan taidot eivät enää riittäneet hallitsemaan viritettyä mopoa, vaan hän kaatui kivikkoon. Mopoa kuljettanut 15-vuotias poika ei loukkaantunut tilanteessa ja kyydissä ollut matkustaja ehti poistua paikalta. 

Mopo testattiin polisiin toimesta ja sille mitattiin nopeudeksi lähes 70 km/h. Asiasta kirjattiin rikosilmoitus sekä lastensuojeluilmoitus ja poika määrättiin ajokieltoon. 

Lue myös:

    Uusimmat