Pöllöraati hallitustunnusteluista: Tilanne ei ole muuttunut vaali-illasta – "Kaksi vaihtoehtoa"

Hallitustunnustelut alkavat kokoomuksen johdolla tänään. MTV Uutisten Pöllöraati ei odota hallitustunnusteluilta vielä merkittäviä muutoksia vaalien jälkeiseen asetelmaan.

Mahdollista hallituskokoonpanoa on spekuloitu vaalien jälkeen. Lähtötilanne on ollut kuitenkin vaali-illasta lähtien hyvin pitkälti samanlainen.

– Kaksi vaihtoehtoa, kokoomus ja perussuomalaiset tai kokoomus ja demarit. Tilanne ei ole miksikään muuttunut eikä se varmaan muutu näillä kysymyksilläkään. Petteri Orpolla on avaimet käsissään, politiikan toimittaja Jari Korkki kertoo.

Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen ei usko, että tunnusteluvaihe kertoo vielä mitään merkittävää.

– Varmaan perusporvarin täytyy sinne Säätytalolle mennä, mutta se mitä kaikkea sen jälkeen tapahtuu, niin sittenpähän nähdään, Meriläinen sanoo. 

MTV Uutisten politiikan toimittaja Alec Neihumin mukaan kysymyksissä on kyse eräänlaisesta performanssista.

– Jos perjantaiaamuna ei ole parempaa tekemistä, voi käydä katsomassa kokoomuksen vaaliohjelmaa, siitä ne kysymykset varmaan aika pitkälti tulee, Neihum pohtii.

SDP julistautui vaalien jälkeen yhdeksi vaalien voittajiksi kokoomuksen ja perussuomalaisten rinnalle. Puolue kasvatti edustajamääräänsä kolmella. Korkin mukaan SDP:n kannanotot ovat kuitenkin epäselviä.

– He ovat vaali-illasta lähtien korostaneet, että he kuuluvat vaalien voittajiin, koska saivat kolme lisäpaikkaa. Siitä huolimatta sieltä viestitetään kovasti oppositiohaluja ja ikään kuin mökötetään tätä vaalin tulosta. Se on hiukan ristiriitaista.

Millaisia ajatuksia Pöllöraadilla on vihreiden puheenjohtajakisasta? Katso ylläolevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat