Pontikankeittäjä kärähti Keski-Suomessa – kuvat paljastavat "käsistä lähteneen harrastuksen"

Keski-Suomen käräjäoikeus on antanut tuomion keskisuomalaiselle miehelle, joka keitteli kotonaan pontikkaa.

Syyttäjän mukaan 56-vuotias mies oli valmistanut pontikkapannullaan jopa 710 litraa pontikkaa, mikä on lain silmissä huomattavan suuri määrä. Syyttäjä katsoi, että kyse oli törkeästä alkoholirikoksesta.

Poliisi löysi miehen asunnosta hänen itsensä rakentaman pontikkapannun ja kanisterikaupalla tavaraa, sekä valmista pontikkaa että mäskiä, josta oli tarkoitus valmistaa pontikkaa. 

Mies myönsi osittain syyllistyneensä alkoholirikokseen. Hänen mukaansa hänen hallustaan löytyneestä 510 nestelitrasta noin 210 litraa oli pontikkaa, loput taas olivat viiniä tai kiljua. Lisäksi hän myönsi aiemmin valmistaneensa 200 litraa pontikkaa.

– Olen käyttänyt keittämäni viinat itse. Tämäkin on enemmän sellainen harrastus, mutta määrät ovat riistäytyneet vähän käsistä. Olen hyödyntänyt vanhat pilalle menneet viinit ja hyödynsin ne nyt tällä tavalla, mies kertoi kuulusteluissa.

– Nyt tänä vuonna syksyllä keitin omenoista ja herukkaviineistä viinaa ja ne löytyivät siitä ulkoaitasta ja määrä on jotain satakunta litraa.

Oikeus katsoi, että löytyneen pontikan määrä oli lopulta 390 litraa.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä alkoholirikoksesta, ampuma-aserikoksesta ja huumausainerikoksesta. Tuomioksi tuli 6 kuukautta ehdollista vankeutta.

Tuomio ampuma-aserikoksesta koski miehen hallusta löytyneitä 828 patruunaa, 119 nallia ja 50 luotia, mihin hänellä ei ollut lupaa. Tuomitun mukaan patruunat olivat jääneet kaappiin, kun häneltä oli noin vuotta aiemmin takavarikoitu kaikki aseet.

Miehen asunnosta löytyi myös kannabiskasvin osia ja gramman verran kukintoa. Hän myönsi kasvattaneensa kasvia, mutta kiisti tarkoituksen olleen huumausaineen hankkiminen. Miehen mukaan kasvatetun hampun siemenet oli ostettu Prismasta ja istutettu kasvamaan leivontakäyttöä varten.

Tuomio on lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat