Porin keskustassa oli yöllä räjähdysvaara – poliisi pyytää vinkkejä kahdesta miehestä

Poliisi selvittää viime yönä Porin keskustassa tapahtunutta tulipaloa ja räjähdysvaaraa.

Porin kauppatorilla olleessa myyntiteltassa oli sytytetty tulipalo, joka teltassa olleiden kaasupullojen vuoksi aiheutti räjähdysvaaran.

Poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi ja tutkii tapahtunutta tuhotyönä.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että epäilyt tunkeutuivat luvatta myyntitelttaan puolenyön aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä. He veivät teltasta elintarvikkeita. Poliisin mukaan tekijät olivat päässeet myyntitelttaan todennäköisesti teltan pressun tai kankaan rikkomalla. Tekijöiden varustus on poliisilla vielä selvityksessä.

Poliisi: Epäillyt yrittivät räjäyttää kaasupullot

Telttaa sammuttamaan saapui pelastuslaitos, joka sammutustöiden yhteydessä huomasi kaasupullot. Pullot siirretiin paikalta pelastustoimien jälkeen. Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan kaasupullot olivat 11-kiloisia ja niitä oli tapahtumapaikalla kolme, kertoo tutkinnanjohtajan sijainen, rikoskomisario Antti Alitalo STT:lle.

Poliisi uskoo, että epäillyt yrittivät tietoisesti saada kaasupullot räjähtämään.

– Räjähdys olisi toteutuessaan aiheuttanut mahdollisesti suuret vahingot alueella, jonka piirissä on paljon rakennuksia, jalankulkuliikennettä ja pysäköityjä ajoneuvoja, Alitalo kertoo tiedotteessa.

Poliisi pyytää vihjeitä teosta epäiltyjen löytämiseksi

Poliisi epäilee teosta kahta arviolta parikymppistä miestä, jotka poistuivat paikalta ensin Yrjönkadulla sijaitsevan ravintolan terassille ja sen jälkeen kävelykatua pitkin kauppakeskuksen suuntaan.

Toinen miehistä on pitkä, normaalivartaloinen ja oli pukeutunut collegepaitaan. Toinen on lyhyempi ja oli pukeutunut mustiin vaatteisiin. Hänellä oli leukaparta ja hänen nähtiin kantavan mukanaan mustaa jätesäkkiä. 

Poliisi ei ole tavoittanut miehiä.

– Rikoksen selvittämiseksi poliisi pyytää ilmoittamaan mahdolliset havainnot tai tiedot kuvailluista henkilöistä sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi tai WhatsApp-viestillä numeroon 050 411 7655, tiedotteessa kerrotaan.

Juttua päivitetty 16.22: Lisätty STT:n tietoja tutkinnanjohtajan sijaisen haastattelusta.

Lue myös:

    Uusimmat