Postista häviää päättyneiden yt-neuvottelujen seurauksena 682 työpaikkaa. Vakituisia työntekijöitä irtisanotaan enintään 181. Osa-aikaistamisia tulee 198 henkilölle.*
Alun perin vähennystarve oli enintään 860 henkeä. Irtisanottavien määrän pieneneminen alkuperäisestä johtuu Postin mukaan muun muassa erilaisista vapaaehtoisista järjestelyistä ja eläkejärjestelyistä.
– Välttämättömät muutokset voidaan toteuttaa huomattavasti aiottua vähäisemmillä irtisanomisilla, mihin olemme erittäin tyytyväisiä, kertoo Postin henkilöstöjohtaja Jaana Jokinen.
Postin mukaan yhtiö osallistuu aktiivisesti henkilöstön tukemiseen postialan murrostilanteessa. Kaikilla irtisanottavilla on käytössään Uusi polku -tukiohjelma, joka tarjoaa valmennusta ja tukea työnhakuun, uudelleenkouluttautumiseen tai yrittäjäksi ryhtymiseen.
"Surkeata henkilöstöpolitiikkaa"
Posti- ja logistiikka-alan unionin PAUn mukaan vapaaehtoisia irtisanoutumisia on kuitenkin yli 400. PAU pitää irtisanoutuneiden suurta määrää osoituksena Postin surkeasta henkilöstöpolitiikasta.
PAU:n mukaan työntekijöitä ei ole arvostettu vuosiin, asiakkaista ei välitetä, lakisääteinen jakeluvelvoite ei täyty ja postinjakelun annetaan rapautua. Sen mukaan postit myöhästelevät kymmeniltätuhansilta postinsaajatalouksilta ja yrityksiltä viikoittain
– Olemme todella huolissamme Postin palveluiden toteutumisesta jatkossa. Näkemyksemme mukaan postit eivät tule jatkossakaan jaettua normaalisti joka päivä, sanoo pääluottamusmies Juha Torvinen.
*STT:n korjaus määrään