Prinsessa Catherinesta kuvattua videota epäillään feikiksi: "Tuo ei ole Kate"

Salaliittoteoriat vellovat brittihovin ympärillä – missä on prinsessa Catherine? 6:57
Salaliittoteoriat vellovat brittihovin ympärillä – missä on prinsessa Catherine?

Soppa prinsessa Catherinen ympärillä sakenee sakenemistaan.

Brittilehti The Sun kertoi sunnuntaina 17. maaliskuuta, että terveydentilallaan huolta herättänyt prinsessa Catherine  olisi nähty kotinsa lähellä sijaitsevalla Windsor Farm Shop -maatilakaupalla lauantaina. Catherinen väitetysti nähnyt lähde kertoi lehdelle, että puolisonsa prinssi Williamin  kanssa liikkeellä ollut prinsessa näytti "iloiselta, rentoutuneelta ja terveeltä". 

The Sun julkaisi tiistaina videon Williamin ja Catherinen väiteystä ostosreissusta. Videolla kaksikko kävelee kaupan ulkopuolella ostoskasseja kantaen. Voit katsoa videon ja kuvat Catherinen ja Williamin ostostuokiosta täältä.

Video Catherinen ja Williamin ostosreissusta ei ole kuitenkaan pysäyttänyt spekulaatioita Catherinen tilasta – päin vastoin. Muun muassa tv- ja radiojuontaja Andy Cohen kirjoittaa X:ssä, ettei videolla olisi Catherine.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Myös lukuisat muut somekommentoijat ovat samoilla linjoilla Cohenin kanssa. Lukuisissa X-postauksissa käytetään aihetunnistetta #fakekate, eli feikki Kate.

Olen pahoillani, mutta tuo ei ole Kate, yksi kirjoittaa ostosreissuvideon yhteydessä X:ssä.

Jos tämä todellakin on Catherine, niin miksi nainen, joka oli juuri vatsan alueen leikkauksessa, joka vaati niin pitkän toipumisajan, kantaisi noin suurta kassia? toinen huomauttaa. 

– Tämä ei ole Kate Middleton, kolmas kirjoittaa havainnollistavan kuvaparin yhteydessä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Catherinen terveydentila on ollut alkuvuonna laajasti otsikoissa. Tammikuun puolivälissä brittihovi ilmoitti Catherinen käyneen läpi vatsan alueen leikkauksen, jonka jälkeen hänen oli pysyttävä sairaalassa lähes kaksi viikkoa. Kotiin päästyään Catherine on jatkanut toipumistaan, ja on sairauslomalla ainakin pääsiäiseen asti. 

Syytä vatsan alueen leikkaukselle ei ole tarkennettu, ja spekulaatiot Catherinen terveydentilasta ovat käyneet kuumana. Hovi on ollut äärimmäisen vähäsanainen Catherinen voinnista, ja kansalle on kerrottu ainoastaan muutamaan otteeseen, että prinsessa "voi hyvin" ja että hänen toipumisensa edistyy.

Spekulaatiot Catherinen tilasta kiihtyivät entisestään, kun Kensingtonin palatsin sunnuntaina 10. maaliskuuta julkaisema kuva prinsessa Catherinesta sekä hänen ja prinssi Williamin lapsista paljastui muokatuksi. Kyseessä oli ensimmäinen hovin julkaisema kuva Catherinesta sitten hänen tammikuisen leikkauksensa. 

Kuvassa huomion kiinnittivät erityisesti prinsessa Charlotten vasemman käden hiha, josta vaikuttaisi puuttuvan pala, prinssi Lousinhihan kuviointi sekä oikean käden sormien asento. 

Catherine myönsi seuraavana päivänä viestipalvelu X:ssä, että oli muokannut kuvaa.

– Kuten monet amatöörikuvaajat, myös minä kokeilen toisinaan editointia. Haluan pyytää anteeksi eilen jakamamme perhekuvan aiheuttamaan sekaannusta. Toivottavasti kaikilla juhlijoilla oli oikein iloinen äitienpäivä, julkaisussa luki ja sen lopussa oli kirjain C, joka viittaa luultavasti Catherineen.

 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kohukuva löytyy edelleen Catherinen ja Williamin yhteiseltä Instagram-tililtä. Kuvan yhteyteen on nyttemmin lisätty sisältövaroitus, jossa kerrotaan kyseessä olevan muokattu kuva tai video, ja että riippumattomat faktantarkistajat ovat tarkistaneet muokatun kuvan.

Faktantarkistajien mukaan kuvaa on muokattu sillä tavoin, että se voi johtaa ihmisiä harhaan.

Lue myös:

    Uusimmat