Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin säätiö julistettiin maksuhäiriöiseksi

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin säätiötä Archewellia läheinen lähde kertoo, että maksuhäiriöongelman uskotaan ratkeavan pian.

Prinssi Harryn  ja herttuatar Meghanin  Archewell-säätiö on julistettu maksuhäiriöiseksi Kalifornian hyväntekeväisyysjärjestöjen ja rahankerääjien rekisterin toimesta. Pariskunta on määrätty lopettamaan rahankeruu ja -käyttö säätiönsä hyväksi, kertovat muun muassa New York Post ja People.

Peoplen mukaan pariskuntaa ja Archewellia läheinen lähde kertoo, että viimeisin shekki maksuista olisi lähetetty, mutta sitä ei ole vielä vastaanotettu. Lähteen mukaan asian odotetaan ratkeavan nopeasti. 

Kalifornian oikeusministeri Rob Bonta antoi hyväntekeväisyys- ja varainhankintarekisterin toimesta Archewellille maksuhäiriöilmoituksen. 3. toukokuuta. Merkinnän syyksi kerrotaan virallisissa asiakirjoissa, että "säätiö ei ole toimittanut vaadittua vuosiraporttia ja/tai uudistamismaksuja".

Asian muistiossa kerrotaan, että järjestö, joka on merkitty maksuhäiriöiseksi, "ei ole hyvässä asemassa" ja "se ei saa harjoittaa toimintaa, jota varten vaaditaan rekisteröintiä, mukaan lukien hyväntekeväisyysvarojen kerääminen tai maksaminen": Lisäksi asiakirjan mukaan järjestölle voidaan määrätä seuraamuksia ja rekisteri voi keskeyttää tai peruuttaa sen rekisteröinnin. 

Harry ja Meghan perustivat Archewellin muutettuaan Yhdysvaltoihin vuonna 2020 sen jälkeen, kun he vetäytyivät kuninkaallisista elämästään ja töistään. Archewelliin kuuluu voittoa tavoittelemattoman hyväntekeväisyyssäätiön lisäksi pariskunnan mediatuotantoon keskittyvät, voittoa tavoittelevat tuotantoyhtiöt Archewell Audio sekä Archewell Productions. 

Pariskunnan talousasiat ovat puhuttaneet viimeisen vuoden aikana. Kesällä 2023 uutisoitiin Harryn ja Meghanin arviolta miljoonien arvoisen Spotify-yhteistyön tulleen tiensä päähän täysin yllättäen ja paljon ennalta määriteltyä aiemmin. Lähteiden mukaan sopimus oli noin 18,3 miljoonan euron arvoinen. 

Harry ja Meghan solmivat 2020 sopimuksen myös Netflixin kanssa, ja tämä yhteistyö jatkuu edelleen. Pariskunta on tuottanut suoratoistojätille useita sarjoja, muun muassa oman suhteensa historian kertaavan Harry & Meghan -dokumentin, joka kohautti ilmestyessään joulukuussa 2022. 

Meghan perusti hiljattain myös uuden yrityksen nimeltään American Riviera Orchard. CNN:n mukaan kyseinen yritys tarjoaa vähittäismyyntituotteita, kuten hilloja ja säilykkeitä, voita, astioita, ruokailuvälineitä, pöytäliinoja, keittokirjoja ja digitaalisia reseptitarjouksia.

Hiljattain Harry vieraili vanhassa kotimaassaan Isossa-Britanniassa osallistuakseen perustamansa Invictus Gamesin 10-vuotisjuhlaan. Matkansa aikana Harry ei tavannut isäänsä kuningas Charlesia, joka käy läpi syöpähoitoja. Isän ja pojan tapaaminen ei onnistunut Harryn tiedottajan mukaan Charlesin tiukan aikataulun takia. 

Lähteiden mukaan Charles olisi tarjonnut Harrylle mahdollisuutta yöpyä matkansa aikana jossain kuninkaallisista asumuksista, mutta tämä valitsi kuitenkin hotellin. 

Tiettävästi Harry ei tavannut matkansa aikana myöskään isoveljeään prinssi Williamia  tai tämän puolisoa prinsessa Catherinea  joka käy myös läpi syöpähoitoja tällä hetkellä.

Ison-Britannian matkansa jälkeen Harry suuntasi yhdessä Meghanin kanssa Nigeriaan kolmipäiväiselle työmatkalle. Pariskunnan kutsui maahan Nigerian puolustusvoimien esikuntapäällikkö, joka on maan korkein sotilasviranomainen. Vuonna 2022 Meghan paljasti Archetypes-podcastissaan tehneensä geenitestin, jonka mukaan hän on 43 prosenttisesti nigerialainen. Matkan aikana hän kutsui Nigeriaa "omaksi maakseen". 

Lue myös:

    Uusimmat