Prinssi William ja prinsessa Catherine rikkovat suljettujen ovien takana vanhaa kuninkaallista toimintatapaa: "Ihmisiä yllättäisi nähdä"

Brittihovin valtavan vaikea vuosi näkyy prinssi Williamin kasvoilla – Kruunun takaa -asiantuntijat kertovat miten 1:50
Brittihovin valtavan vaikea vuosi näkyy prinssi Williamin kasvoilla – Kruunun takaa -asiantuntijat kertovat miten

Prinsessa Catherinen ja prinssi Williamin kotitaloudessa odotetaan lasten osallistuvan askareisiin sen sijaan, että henkilökunta tekisi ne.

Prinssi Williamin  ja prinsessa Catherinen  perhe on jo tovin asustellut pääasiassa Windsorin linnan mailla sijaitsevassa Adelaide Cottagessa, vaikka perheen virallinen residenssi on yhä Lontoon Hyde Parkin laidalla sijaitseva Kensingtonin palatsi. 

Mirror  kertoo lähteisiinsä nojaten Catherinen ja Williamin rikkoneen kuninkaallisia tottumuksia ja päättäneet rajata henkilökuntaansa, jotta heidän kolme lastaan prinssi George, 11, prinsessa Charlotte, 9, sekä prinssi Louis, 6, saavat osallistua kotiaskareiden tekemiseen. 

Lähteet kertovat pariskunnan työllistävän henkilökuntaa päiväsaikaan saadakseen kiireisen työaikataulunsa yksiin, mutta koulun jälkeen perhe suosii vain keskinäistä aikaansa, ilman ylimääräisiä työntekijöitä. 

– Ihmisiä yllättäisi nähdä, kuinka tavallisesti asiat ovat kotona. Lapset auttavat kattamaan pöydän, puhdistavat astiansa ruokailun jälkeen ja auttavat siivoamisessa. Siinä ei ole mitään erityiskohtelua, lähde kertoo. 

Kun Williamin isä kuningas Charles  oli vielä prinssi, oli tällä puolestaan suorastaan työntekijöiden "armeija". Charlesilla oli tuolloin käytössään muun muassa neljä kokkia, hovimestari, kolme palvelijaa, pukijoita, neljä assistenttia sekä viisi talonmiestä. 

Catherine ja William sen sijaan päättivät muutama vuosi sitten muuttaessaan Windsoriin, ettei kuninkaallisten kanssa pitkään työskennellyt, perheen kanssa asunut lastenhoitaja Maria Teresa Turrion Borrallo muuttaisi heidän mukanaan uuteen kotiin. 

Tämän vuoden maaliskuussa Catherine ilmoitti saaneensa alkuvuodesta syöpädiagnoosin ja käyvän läpi syöpähoitoja. Lähteiden mukaan Catherine on ollut varsin päättäväinen sairautensa ajan sen suhteen, että hänen ja Williamin lasten kotielämä pysyisi mahdollisimman normaalina sekä häiritsemättömänä. Perhe ei ole palkannut lisää henkilökuntaa avuksi kotiinsa Catherinen hoitojen ajaksi.

– Catherine on hyvin, hyvin luonteva. Hän pitää perheen maanläheisenä. Koti on turvapaikka. Hän on pyrkinyt pitämään asiat mahdollisimman sujuvina ja on halunnut, että kaikki jatkuu lasten kannalta normaalisti. 

– Lasten odotetaan yhä tekevän askareensa ja osallistuvan.

Kun perheessä tarvitaan apua, käännytään lähteen mukaan usein Catherinen äidin Carole Middletonin puoleen. 

– Hänellä on ihana, tukeva perhe johon tukeutua, mikä auttaa. Mutta hän haluaa näyttää lapsilleen, miten tärkeää on pysytellä maan pinnalla ja olla yhteydessä ihmisiin.

Lue myös:

    Uusimmat