Prinssi William puhuu julkisesti pikkuveljestään Harrysta luultavasti ensimmäistä kertaa vuosiin

Meghan ja Harry 23:39
Harry ja Meghan vs. brittihovi – kenen uskottavuus on eniten koetuksella?

Prinssi William puhuu uuden dokumenttinsa äskettäin julkaistulla videoklipillä pikkuveljestään prinssi Harrysta luultavasti ensi kertaa vuosiin julkisesti, kun muistelee heidän yhteistä kokemustaan. 

Prinssi William muistelee kaksiosaisessa Prince William: We Can End Homelessness -dokumentissa voimakasta kokemusta yhdessä pikkuveljensä prinssi Harryn ja edesmenneen äitinsä prinsessa Dianan kanssa. 

Dokumentti esitetään 30. ja 31. lokakuuta ITV:llä Isossa-Britanniassa, ja siinä nähdään syvällinen katsaus viisivuotiseen Homewards-ohjelmaan, jonka tavoitteena on osoittaa, että asunnottomuus voidaan poistaa Isosta-Britanniasta.

Siitä julkaistiin 26. lokakuuta videoklippi, jossa William kertoo, miten Diana tutustutti hänet ja Harryn asunnottomuuteen ja The Passage -hyväntekeväisyysjärjestöön, joka tukee asunnottomia tai asunnottomuusriskissä olevia henkilöitä.

– Olin silloin varmaan 11-vuotias, ehkä 10. En ollut koskaan ennen käynyt missään vastaavassa, ja olin hieman ahdistunut siitä, mitä odottaa, William sanoo videoklipissä, jonka uskotaan olevan hänen ensimmäinen julkinen mainintansa Harrysta useaan vuoteen.

Videon voit katsoa alta.

Hän jatkaa kuvaamalla Dianan luonnollista tapaa rauhoittaa kaikkien hermoja.

– Äitini toimi tavalliseen tapaansa, sai kaikki tuntemaan olonsa rennoksi, nauroi ja vitsaili kaikkien kanssa. Muistan silloin ajatelleeni: ”No, jos kaikilla ei ole kotia, he kaikki tulevat olemaan todella surullisia”. Mutta oli uskomatonta, miten iloinen ympäristö se oli, William kertoo videolla. 

William muistaa käyneensä tuolloin hyviä keskusteluja ja pelanneensa shakkia.

Hän on toiminut The Passagen suojelijana vuodesta 2019. Hän on palannut sinne useaan otteeseen sen jälkeen, kun hän ensimmäisen kerran vieraili hyväntekeväisyysjärjestössä veljensä Harryn kanssa.

Vuonna 2017 Newsweekin haastattelussa Harry avautui samaisesta kokemuksesta.

 – Äidilläni oli suuri rooli siinä, että hän näytti minulle tavallista elämää, muun muassa vei minut ja veljeni tapaamaan kodittomia ihmisiä. Luojan kiitos, etten ole täysin irti todellisuudesta. Ihmiset hämmästyisivät tavallisesta elämästä, jota William ja minä elämme, Harry kertoi tuolloin. 

Williamin ja Harryn välit ovat olleet viime vuosina hyvin jännitteiset. On kerrottu, että jännitteet alkoivat vuonna 2016 sen jälkeen, kun William ilmaisi huolensa siitä, miten nopeasti Harry eteni suhteessaan herttuatar Meghanin kanssa. Harry ja Meghan ilmoittivat vuonna 2020 vetäytyvänsä kuninkaallisista tehtävistään. 

Lähteet ovat aiemmin kertoneet Peoplelle, että Harryn yritykset ottaa yhteyttä Williamiin tekstiviestein, puheluin ja viestein on jätetty huomiotta.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat