Pysäköintikieltoja ja suljettuja katuosuuksia – näin Coldplayn konsertit vaikuttavat liikenteeseen Helsingissä

Coldplayn konsertit aiheuttavat erityisjärjestelyjä Olympiastadionin ympäristössä.

Supersuosittu Coldplay-yhtye saapuu konsertoimaan Helsingin Olympiastadionille neljänä päivänä heinäkuun lopussa. Konserttijärjestäjä Live Nation Finland kertoo tiedotteessaan, että tapahtumaan odotetaan neljän päivän aikana noin 165 000 kävijää, ja jättimäisen tapahtuman järjestelyt on jo aloitettu.

Tiedotteen mukaan konsertit aiheuttavat erikoisjärjestelyjä liikenteeseen Olympiastadionin ympäristössä. Olympiastadioninaukiolla aloitettiin konsertteihin liittyvät järjestelyt tiistaina 16. heinäkuuta, ja ne tulevat jatkumaan lauantaihin 3. elokuuta saakka. Tänä aikana alueella on voimassa pysäköintikielto ja kulkua on osin rajoitettu.

Tiedotteessa kerrotaan, että Olympiastadionin vieressä sijaitseva pysäköintialue Mäntymäenkenttä on osittain poissa käytöstä 16.7.–4.8. välisenä aikana. Konserttipäivinä 27.7., 28.7., 30.7. ja 31.7. ajoneuvoliikennettä ei päästetä Mäntymäenkentälle. Oopperan pysäköintialue sen sijaan on normaalisti käytössä.

Pysäköinti on kiellettyä Pohjoisella Stadiontiellä 27.7–1.8. välisenä aikana. Vauhtitien seisakkeella Talvipuutarhan edessä on konserttipäivien aikana rajoitettu pysäköintiä ainoastaan saattoliikenteelle. Kulku kiinteistöihin säilyy kuitenkin esteettömänä, ja kevyelle liikenteelle säilytetään kulku suljetuilla katuosuuksilla.

Ajoneuvoliikenne on tiedotteen mukaan kielletty konserttipäivinä seuraavaksi mainituilla katuosuuksilla klo. 06.00–02.00 välisenä aikana: Mäntymäentie, Toivonkatu, Urheilukatu Sallinkadun risteyksestä alkaen etelän suuntaan, Paavo Nurmen tie, Pohjoinen Stadiontie, Stadionpolku ja Hammarskjöldintie. 

Tiedotteessa kerrotaan, että Hammarskiöldintiellä sijaitseviin kiinteistöihin, toimintoihin sekä työmaille säilytetään kulkuyhteys. Uimastadionille pääsee tapahtuma-aikana jalkaisin sekä polkupyörällä.

Live Nation Finland kehottaa tiedotteessaan varaamaan aikaa ja malttia alueella liikkumiseen, sillä konsertit sekä niiden järjestelyt voivat ruuhkauttaa aluetta.

Helsingin seudun liikenteen informaatiosuunnittelija Anna Anttila kertoo MTV uutisille, että HSL on lisännyt liikennettä konserttipäivien jälkeisille öille.

– Monille busseille on lisätty vuoroja ja lähijuniin vaunuja puolenyön paikkeille, jolloin keikalta lähdetään, Anttila kertoo.

Hän kehottaa lataamaan kännykkään HSL-sovelluksen, josta näkee ajankohtaiset tiedot keikkapäiville. Anttila muistuttaa, että Helsingin työmaat aiheuttavat poikkeuksia metrolle ja raitiovaunuille. 

– Tällä hetkellä Rautatieaseman metroasema ei ole käytössä ja pääasemat ovat Helsingin yliopisto ja Kamppi. Myös ratikoilla on poikkeusreittejä.

Satunnaisesti Helsingissä käyville Anttila antaa muutaman vinkin.

– Mielenrauhan saadakseen voi selvittää ennakkoon, mitä reittejä pitkin keikkapaikalle pääsee ja miten lipun onnistuminen onnistuu. HSL-sovellus kannattaa ladata etukäteen ja tutustua siihen. Näin vaikkapa lippujen ostamisessa ei tule kiire juuri ennen kulkuneuvoon nousua, Anttila sanoo.

Hän kertoo, että HSL:n nettisivuilta löytyy tiedote Coldplayn keikoille menijöille.

Coldplayn Helsingin-konsertit myytiin hetkessä loppuun. Yhtyeen Music of the Spheres -maailmankiertue alkoi maaliskuussa 2022 Costa Ricasta ja se päättyy kuluvan vuoden marraskuussa Uuteen-Seelantiin.

Lue myös:

    Uusimmat