Rahapeliyhtiöillä tienannut yritti huiputtaa verottajaa väärentämällä tiliotteita

Rahapeliyhtiöiltä tuloja saanut mies tuomittiin törkeistä rikoksista tämän jätettyä tulonsa ilmoittamatta verottajalle ja väärentämällä tiliotteen.

Mies oli perustanut sivuston, johon oli koottu eri peliyhtiöiden vedonlyöntikohteiden kertoimia, vedonlyönti- ja kasinotoimijoiden mainoksia sekä linkkejä, joiden kautta pelisivustolle tulevien pelaajien rekisteröitymiset ja pelaaminen toivat tuloja myös sivuston omistajalle. Toimintatapaa kutsutaan affiliate-markkinoinniksi. Sivustolla mainostivat esimerkiksi sellaiset ulkomaiset peliyhtiöt kuin Unibet ja Betsson.

Toiminnasta saadut tulot olivat kuitenkin jääneet ilmoittamatta Verohallinnolle. Mies oli jättänyt ilmoittamatta yli 45 000 euron tulot vuosilta 2015–2019.

Tarkastajalle väärennetty tiliote

Verohallinnon aloitettua verotarkastuksen mies oli yrittänyt harhauttaa viranomaista muutamalla tiliotteitaan niin, että verottaja olisi saanut harhaanjohtavia tietoja rahaliikenteestä verotarkastusta varten.

– Kyse on ollut tiliotteesta, jota [mies] on väärentänyt siten, että hänen ulkomailta saamansa tulot näyttäisivät todellisuutta pienemmiltä syytteessä kuvatulla tavalla ja näin on pyritty väärennetyllä tiliotteella harhauttamaan Verohallintoa verojen määräämisessä ja ainakin pyritty saamaan ns. peliaikaa ennen kuin Verohallinto saa ulkomailta oikeat tiedot [miehen] tuloista, tuomiossa todetaan.

Mies itse kertoi halunneensa saada lisäaikaa, jotta olisi voinut hankkia rahat verojen maksuun. Esitäytettyyn veroilmoitukseen hän ei ollut tulojaan merkinnyt, koska kertomansa mukaan ”ei ollut hirveästi paneutunut hallinnollisiin asioihin”.

1960-luvulla syntynyt mies tuomittiin kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä veropetoksesta ja törkeästä väärennyksestä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Rahapelit muutosten keskellä - saako Veikkaus haastajia? 8:38

Rahapelit muutosten keskellä - viime vuonna pohdittiin, saako Veikkaus haastajia.

Lue myös:

    Uusimmat